38 projecten gaan met steun van SIDN fonds van start

6 juli 2017

De uitslag van de eerste calls van 2017 is compleet: 38 innovatieve projecten gaan met steun van SIDN fonds van start, waaronder projecten met focus op Blockchain for Good en wetenschappelijke onderzoeksprojecten. Lees meer over al deze projecten op www.sidnfonds.nl, waaronder:

    #01  Uitslag Potentials en wetenschappelijke projecten

Eind mei presenteerden we de toegekende Pioniers projecten en vol trots kunnen we nu melden dat de uitslag van de open call en wetenschappelijke call compleet is. Naast 17 Pioniers (waarvan 8 blockchain projecten), zijn 18 Potential projecten (waarvan 6 blockchain projecten) en 3 wetenschappelijke onderzoeksprojecten gehonoreerd. Nieuwsgierig naar deze projecten? We hebben ze voor je op een rij gezet!

    #02  Najaarscall met extra aandacht voor Privacy & Security 

Ook een aanvraag indienen? De volgende call opent medio juli en sluit op 12 september. De call staat open voor innovatieve internetprojecten die aansluiten bij onze doelstellingen. Daarnaast is er deze call extra aandacht voor projecten die met oplossingen of toepassingen komen voor eindgebruikers, waarbij privacy en security geen tegenstelling vormen maar elkaar juist versterken. Houd voor meer informatie onze website en nieuwsbrief in de gaten.
 
    #03  Crowdfunding Expeditie micro:bit, help mee! 

Na het verbreken van het wereldrecord programmeren, heeft FutureNL dit jaar weer een coole actie om kinderen en leerkrachten te enthousiasmeren voor interactie met technologie: Expeditie micro:bit. Met een Digi-klooikoffer, leren kinderen spelenderwijs programmeren met de micro:bit, met als afsluiting een grote finale tijdens de Europese CodeWeek. 90.000 kinderen willen hier aan mee doen. Een overweldigend aantal! Om dit mogelijk te maken is er een crowdfunding campagne gestart, die nog 12 dagen loopt. Alle hulp is zeer welkom! Help mee: zeg het voort, doneer of adopteer een school!

    #04  Kijktip: documentaire Smell of Data

De documentaire over het project Smell of Data, dat wil bijdragen aan een grotere bewustwording van het gevaar van datalekken door hier een geur aan te verbinden, is nu online in 5 delen te bekijken. Volg de zoektocht naar een meer instinctief internet via de impact van datalekken op onze maatschappij, online privacy, geur als waarschuwingsmechanisme, ‘e-noses’ en uiteindelijk de reacties van het publiek op de ontwikkelde geur voor data. Een aanrader! 

 

    #05  Cryptocurrency (r)evolutie

Het is ze gelukt: Internet of Coins heeft 3 miljoen opgehaald aan crowdfunding om het Internet of Coins platform te bouwen, een decentraal uitwisselplatform voor digitale valuta. Met deze opbrengst hebben ze hun oorspronkelijke doel ver overtroffen, een perfect voorbeeld van the power of the crowd en een geweldig resultaat! We zijn trots dat we ook als fonds aan dit initiatief kunnen bijdragen en wensen het team van Internet of Coins veel succes met het realiseren van deze cryptocurrency (r)evolutie.

www.sidnfonds.nl