Aanbieder van communicatiediensten? Kom dan naar de relatiedag van AIVD

28-11-2018

De AIVD en de MIVD mogen bij het onderzoeken van een dreiging voor de nationale veiligheid onder meer een beroep doen op aanbieders van communicatiediensten. In de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 (Wiv 2017) staan verschillende bevoegdheden waarvoor de AIVD de medewerking van aanbieders van communicatiediensten nodig kan hebben.

Om hierover met elkaar van gedachten te wisselen, organiseren Nederland ICT en de AIVD op woensdag 28 november 2018 een relatiedag over de Wiv 2017 voor aanbieders van communicatiediensten (van lidbedrijven van Nederland ICT). De middag start om 14.00 uur met het oplichten van een tipje van de sluier over het werk van de AIVD. Daarna gaan jullie in gesprek met elkaar over de interpretatie van de Wiv 2017 en de samenwerking daarin. De middag wordt afgesloten met een borrel.

Programma

Tijd: van 14.00 – 18.00 uur (inloop vanaf 13.00 uur)

 • Inloop met koffie en thee
 • Introductie AIVD en MIVD
  Wat zijn de (verschillende) taken en wat mogen ze?
 • Wiv 2017
  Toelichting door een AIVD-jurist
 • Casus
  Hoe werkt het in de praktijk?
 • Afsluiting met borrel

Aanmelden

Lijkt het je interessant om over dit onderwerp met de AIVD van gedachten te wisselen? En ben je lid van Nederland ICT? Meld je dan aan! Je kunt met maximaal 3 personen per bedrijf aanmelden.

Praktische informatie

De relatiedag vindt plaats bij de AIVD, Europaweg 4 in Zoetermeer.

Aanmelden kan t/m woensdag 7 november a.s. via deze link (carmen.van.zwieten@nederlandict.nl). Graag in de mail de volgende zaken vermelden:

 • Organisatie
 • Volledige naam en geboortedatum
 • Functie

Graag melden tussen 13.00 en 13.45 uur i.v.m. de beveiligingsprocedure. Legitimatie met een geldig ID is verplicht!  Het is niet toegestaan om mobiele telefoons en andere gegevensdragers mee te nemen in het AIVD-gebouw. Voor deze apparatuur zijn lockers beschikbaar. In dringende gevallen kun je voor je bereikbaarheid het telefoonnummer van de AIVD (079 – 320 50 50) opgeven onder vermelding van je eigen naam en de naam van het evenement.

meer informatie