BitSensor Nederlandse start-up van het jaar

6 november 2017

Op 31 oktober heeft Computable, platform voor professionals in Informatie Technologie, in het Beatrix Theater in Utrecht de belangrijkste ICT-prijzen van Nederland uitgedeeld. BitSensor werd door experts uit de sector verkozen tot beste Nederlandse startup van het jaar. De Eindhovense startup, gevestigd op de TU/e campus, stop hackers in 50 milliseconden. 

Stemmen

Het jonge bedrijf ontving meer stemmen vanuit de IT-sector dan gevestigde namen als Amazon Web Services, IBM, CISCO, Dell & HP Inc. Alleen gigant Microsoft ontving meer stemmen en werd met 1589 stemmen Digital Company van het Jaar. In de startup categorie ging bijna 40% van alle stemmen naar BitSensor.

De Computable Awards zijn de laatste jaren uitgegroeid tot de belangrijkste prijs in de ICT industrie. Dit jaar ontving de organisatie een recordaantal van 67.942 stemmen. Ruben van Vreeland en Alex Dings, de oprichters van BitSensor zijn trots op de prijs. Dings: „Het is een bevestiging van experts uit onze eigen sector dat we goed bezig zijn.” De jury van de Computbale Awards bevestigt die conclusie van BitSensor. „Cybersecurity heeft een gigantisch groeipotentieel met een ontzettend grote markt. Veel bedrijven zijn nog niet goed beveiligd en zijn ‘lek’, terwijl steeds meer bedrijven data verzamelen en gebruiken.” 

Data

Traditionele security bedrijven slagen er niet in bedrijfs- en consumentendata te beveiligen. BitSensor brengt de gemiddelde ontdektijd van een security breuk terug van 9 maanden naar milliseconden. Dit is mogelijk doordat BitSensor binnen de applicatie draait en zo context verzamelt. Een hacker wordt zichtbaar bij een eerste aanvalspoging. Vroege aanvalssignalen worden in kaart gebracht en gecorreleerd door BitSensor. Zo wordt een hacker-profiel opgebouwd. Het bedrijf kan dan de hacker (automatisch) blokkeren voordat hij binnenkomt. BitSensor gebruikt hiervoor alle gevisualiseerde data in het dashboard met grafieken die je door het proces van lekkages vinden helpen.

Bron: https://www.ed.nl/economie/bitsensor-uit-eindhoven-nederlandse-start-up-van-het-jaar~a87d6c58/

Zie ook: https://www.computable.nl/artikel/nieuws/awards-nieuws/6235266/1853296/computable-eert-22-winnaars-awards-2017.html

NB: De Computable awards zijn de belangrijkste ICT-prijzen van Nederland, dus het is zeker geen misselijke erkenning! Bitsensor is een startup die is opgezet door twee enthousiaste jonge kerels die hun studie “even” stop hebben gezet om hun bedrijfje op te zetten. Ze gaan in de komende periode op voor fase 2 van de SBIR cyber.