Call Preparatory Action for Defence Research (PADR)

12 juni 2019

In aanloop naar het grote European Defence Fund, voert de Europese Commissie enkele voorbereidende activiteiten uit. Een daarvan richt zich op het defensie-onderzoek. Dit programma heeft de naam Preparatory Action for Defence Research (PADR) gekregen en kent een looptijd van 2017-2019. In 2019 is de laatste call in het PADR programma en wordt 25 miljoen euro geïnvesteerd in internationale projecten voor het doen van onderzoek dat van belang is voor defensie.

In de huidige PADR call zijn verschillende onderwerpen gedefinieerd voor “Future Disruptive Defence Technology”. Hier zijn een aantal technologiegebieden gespecificeerd, maar voor bedrijven met ideeën die gebruik maken van andere technologieën is er een deel waar indieners vrij zijn om een eigen project-idee voor te stellen. Dit open deel is nieuw en kent een twee-staps procedure voor indiening. De eerste ronde voor deze projectvoorstellen sluit op 3 september, de tweede ronde heeft een sluitingsdatum op 30 januari.

Voor alle andere onderwerpen in de huidige PADR call is de sluitingsdatum voor indiening 28 augustus.

Maandag 24 juni geeft de Europese Commissie meer inzicht in de specifieke eisen voor het open deel in Future Disruptive Defence Technologies. De bijeenkomst vindt plaats in Brussel en u kunt zich hier aanmelden.