Cyber Security en VENI 2017

4 september 2017

154 pas gepromoveerde onderzoekers ontvangen Veni van 250.000 euro. Platform dcypher feliciteert Joeri de Ruiter en Christiano Giuffrida!

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan 154 pas gepromoveerde onderzoekers een Veni-financiering van maximaal 250.000 euro verleend. Veni biedt veelbelovende jonge wetenschappers de mogelijkheid om gedurende drie jaar hun eigen ideeën verder te ontwikkelen.

Onder hen twaalf onderzoekers uit de exacte wetenschappen: Tim Baarslag, Yannick Bahé, Marcel van Daalen, Cristiano Giuffrida, Arnd Hartmanns, Stacey Jeffery, Magdalena Kedziorek, Ana Ros Camacho, Joeri de Ruiter, Matthieu Schaller, Arne Smeets en Pieter de Visser, die voor drie jaar hun eigen ideeën verder kunnen ontwikkelen.

De Veni wordt jaarlijks door NWO toegekend. In totaal dienden in deze Veni-ronde 1127 onderzoekers een ontvankelijk onderzoeksproject in voor financiering. Daarvan zijn er nu 154 gehonoreerd. Dat komt neer op een honoreringspercentage van bijna 14%. De aanvragen werden door middel van peer review beoordeeld door externe deskundigen uit de betreffende vakgebieden. In deze Veni-ronde investeert NWO in totaal 38,3 miljoen euro in vrij en nieuwsgierigheid gedreven onderzoek.

Hoe update je een biljoen devices zonder slapeloze nachten 
Dr. C. (Cristiano) Giuffrida (m), VUA - Informatica

De samenleving wordt steeds meer afhankelijk van software die 24/7 beschikbaar is. Tegelijkertijd hebben we binnenkort meer dan een biljoen “always-on” computersystemen in het Internet-of-Things. Geen wonder dat het correct en tijdig updaten van al deze devices een van de grootste uitdagingen wordt voor de digitale samenleving. Dit project onderzoekt technieken om automatisch maar gegarandeerd veilig software te updaten met minimale impact op de activiteiten van zowel de gebruikers als de apparatuur.

Geautomatiseerde formele analyse van echte wereld privacy-vriendelijke systemen
Dr. ir. J.E.J. (Joeri) de Ruiter (m), RUN – Institute for Computing and Information Sciences

Door de enorme toename van persoonlijke gegevens die over ons verzameld en verwerkt worden, neemt de noodzaak voor het gebruik van privacy-vriendelijke systemen toe. Maar bieden deze systemen wel de privacy die ze beloven? In dit onderzoek zullen methoden ontwikkeld worden om te kunnen verifiëren of dit daadwerkelijk het geval is.

Bron: https://www.nwo.nl/actueel/nieuws/2017/154-pas-gepromoveerde-onderzoekers-ontvangen-veni-van-250.000-euro.html