Cybercrisisoefening OZON 2018: inschrijving

23 maart 2018

Cybercrisisoefening OZON 2018: inschrijving Brons is geopend. Is jouw instelling bestand tegen een cybercrisis? Kom erachter door op 4 en 5 oktober mee te doen met de grootschalige cybercrisisoefening OZON, georganiseerd door SURF en Integrale Veiligheid Hoger Onderwijs. De inschrijving voor instellingen op Brons-niveau is geopend.

Doel: weerbaarheid bij cybercrisis vergroten

Het hoofddoel van deze crisisoefening is om de weerbaarheid van instellingen in een cybercrisissituatie te vergroten. Concreet betekent dit dat je je paraatheid kunt testen en dat je inzicht krijgt in hoe je je eigen reactie op een cybercrisis kunt verbeteren. Alle instellingen kunnen meedoen aan de oefening en kunnen zelf bepalen in welke mate zij deelnemen. Hierbij bepaal je je eigen leerdoelen om passende lessen en inzichten uit de oefening halen.

Deelname niveau Brons

Om deelname toegankelijk te maken zijn er 3 verschillende niveaus: Goud, Zilver en Brons. Voor Goud en Zilver is de inschrijving inmiddels gesloten. Je kunt echter nog op Brons-niveau deelnemen. Hiervoor wordt een kleine inspanning gevraagd. Als Brons-deelnemer kun je:

  • meekijken met de OZON-oefening
  • een kleinere oefening houden waarvoor weinig voorbereiding wordt gevraagd

 

De instelling stelt hiervoor een oefenvoorbereider aan die kort voor de oefening enkele voorbereidende handelingen moet verrichten. We schatten de minimale inspanning op:

  • 10 uur voor de oefenvoorbereider (voorbereiding + oefening begeleiden + evaluatie)
  • 4-8 uur per deelnemer (deelname en evaluatie)

 

Inschrijven voor niveau Brons

Je kunt je instelling nu inschrijven om mee te doen aan de OZON-oefening op Brons-niveau.

 

Belangrijke data

  • 4 juli 2018:  deadline inschrijving niveau Brons
  • 4 en 5 oktober 2018:  OZON 2018-oefening
  • 9 oktober 2018: evaluatie

 

Meer informatie

Heb je vragen? Mail dan naar de OZON-projectgroep: PG-OZON2018@list.surfnet.nl .