Daphne Riksen Schrijfprijs

28 juni 2019

Doe mee met de Daphne Riksen Schrijfprijs voor de beste essays over techniek, innovatie en onderwijs. SURF organiseert deze wedstrijd voor iedereen die in het onderwijs werkt, studeert of erover wil meepraten. Schrijf een essay over het thema: ‘Help! De pc is slimmer dan de docent!’ De deadline is 15 september en de hoofdprijs 2.000 euro.

Een goed geschreven verhaal heeft impact

Een tekst over complexe materie hoeft niet moeilijk leesbaar te zijn. Sterker nog, hoe ingewikkelder de tekst, hoe meer lezers afhaken. Het is een kunst om een verhaal makkelijk leesbaar en begrijpelijk voor anderen te maken. Om te stimuleren dat er beter over techniek, innovatie en onderwijs wordt geschreven, organiseert SURF de Daphne Riksen Schrijfprijs. Daphne, de naamgeefster van deze prijs, wist op heldere en aantrekkelijke manier over ingewikkelde materie te schrijven. Niet alleen omdat ze met dat talent geboren was, maar vooral omdat ze veel oefende in het scherpen van de pen.

Schrijf een essay

Doe mee met de Daphne Riksen Schrijfprijs 2019 en schrijf een essay van maximaal 1.000 woorden. Het thema van dit jaar is ‘Help! De pc is slimmer dan de docent’. Lever je essay uiterlijk 15 september in.

Win 2.000 euro

Je kunt mooie prijzen winnen! De hoofdprijs is een geldbedrag van 2.000 euro. De tweede prijs is 1.000 euro en er is 500 euro voor de derdeprijswinnaar. Hoor je niet bij de 3 besten, dan komt jouw verhaal misschien wél in de SURF Onderwijsinnovatiekrant. Daarin zetten we een bloemlezing van alle inzendingen en die verspreiden we tijdens de SURF Onderwijsdagen op 5 en 6 november 2019. En natuurlijk komen de beste verhalen op surf.nl te staan.

De jury

De deskundige jury bestaat uit Avital Lievendag, Hans Brouwer en Christien Bok (SURF). Zij kiezen de beste teksten uit alle inzendingen.


Meer informatie