De Haagse Hogeschool startmet het lectoraat Cybersecurity

2 november 2017

De Haagse Hogeschool start volgende week met het lectoraat Cybersecurity in het mkb. Het midden- en kleinbedrijf (mkb) wordt vaak gezien als de ruggengraat van de Nederlandse economie, maar is tegelijkertijd relatief vaak slachtoffer van cyberaanvallen. Anders dan bij grote bedrijven hebben de kleinere ondernemers vaak niet de mogelijkheden en capaciteit om zich daartegen te weren.

Om hier verandering in te brengen hebben De Haagse Hogeschool en het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR) de krachten gebundeld in het nieuwe lectoraat. De hogeschool gaat zich daarbij niet alleen richten op wetenschappelijk onderzoek maar ook op toegepast praktisch onderzoek, waarbij samen met bedrijven uit de dagelijkse praktijk problemen en uitdagingen worden onderzocht. Het nieuwe lectoraat wordt op 7 november ingeluid met een conferentie.

Rutger Leukfeldt wordt de lector Cybersecurity in het mkb. “Van groot belang is het opbouwen van een community van mkb’ers, lokale overheden, cybersecurity bedrijven, onderzoekers en studenten waarmee we experimenten en onderzoeken op het gebied van cybersecurity kunnen uitvoeren. We gaan in feite een regionale proeftuin bouwen waarvan de resultaten een landelijke en internationale uitwerking zullen hebben.”

https://denhaagfm.nl/2017/11/01/haagse-hogeschool-start-lectoraat-cybersecurity-in-het-mkb/