De staat van het internet

27-02-2020

‘Wie bepaalt, beheert en beschermt mijn online identiteit?’ Jaap-Henk Hoepman bekijkt de staat van het internet, met als hoofdthema: digitale identiteit.

Het jaar 2020 lijkt een cruciaal jaar te gaan worden voor onze digitale identiteit. De manier waarop we onze identiteit (opnieuw) kunnen gaan inrichten zal grote gevolgen hebben voor onze democratische en soevereine toekomst. Kunnen we overal alleen nog maar met onze Facebook of Google accounts naar binnen, of krijgen we de mogelijkheid zelf te beslissen welke data we met wie delen? Met andere woorden, hoe krijgen en houden we regie over welke identiteit we online aannemen?

De Staat van het Internet lezing wordt dit jaar gegeven door Jaap-Henk Hoepman, universitair hoofddocent bij de Radboud Universiteit Nijmegen. Hoepman leidt en is expert in Privacy by Design. Daarnaast is hij verbonden aan het onderwerp IT Recht bij de rechtenfaculteit van de Universiteit van Groningen. Met deze unieke combinatie van expertise over privacy in ontwerp en recht, zal Hoepman de pijlstok in het internet steken en ingaan op de uitdagingen in het ontwerpen en beheren van een veilige en democratische digitale identiteit.

Na de lezing zal GroenLinks Kamerlid Kathalijne Buitenweg een reactie geven op de lezing van Hoepman om vervolgens in paneldiscussie verder in te gaan op het onderwerp en de politieke consequenties die deze met zich mee zal dragen. De deelnemers van het panel worden binnekort bevestigd.

15:00 Introductie Marleen Stikker

15:10 De Staat van het Internet lezing door Jaap-Henk Hoepman

15:45 Q&A Jaap-Henk Hoepman

15:55 Reactie Kathalijne Buitenweg

16:10 Paneldiscussie o.l.v. Marleen Stikker

16:40 Afsluiting

 

Aanmelden https://www.eventbrite.nl/e/tickets-de-staat-van-het-internet-2020-89053125295