Defensie Innovatie Competitie (DIC 2017)

6 november 2017

De krijgsmacht is bij operaties afhankelijk van een complex samenspel van systemen. Cyber speelt daarin een steeds belangrijkere rol. Hoe kan de krijgsmacht in dit domein nog beter opereren. Dat is het thema van de Defensie Innovatie Competitie 2017.

Samen sterker in cyber

Defensie zoekt continu naar verbetering van cyberslagkracht. Dat is noodzakelijk om een voorsprong te krijgen op tegenstanders. Vernieuwende of alternatieve technologieën zijn daarvoor onmisbaar. Defensie daagt het midden- en kleinbedrijf (MKB) en start-ups uit met innovatieve ideeën te komen om ‘samen sterker te staan in het cyberdomein’.

De 1e ronde van de cyber-prijsvraag is inmiddels afgesloten en de voorselectie voor de 2e ronde heeft plaatsgevonden.

Door naar de finale

4 Nederlandese MKB-ers zijn door naar de finale :

  • Negotica Projectontwikkeling BV
    Human Cyber ExoSuit: ontwikkeling van een draagbaar soldaatsysteem om cyberactiviteiten en -dreigingen op te sporen en in kaart te brengen.
  • Pandora Intelligence BV
    Cyber Scenario Box: door artificial intelligence worden cyberactiviteiten gemonitord, geanalyseerd en snel omgezet in cyber scenario’s om zo cyber decisionmakers te ondersteunen.
  • REVNEXT  BV
    Mixed Cyber Training: cyber trainingsscenario’s die gebruik maken van augmented reality.

Virtual Play NV
CYBAR: ontwikkeling van prototype augmented reality bordspel voor Cyber awareness-training.

Slotdag op 17 november

De 4 finalisten presenteren vrijdagmiddag 17 november hun innovatie aan de DIC-jury. Dat gebeurt op de Kromhout Kazerne, Herculeslaan 1 in Utrecht. Na afloop wordt de winnaar bekendgemaakt en die ontvangt van Defensie een ontwikkelopdracht van € 200.000.

Wilt u de DIC 2017 slotdag bijwonen? Stuur dan een e-mail naar dic@mindef.nl.