Digital Society Conference Workshops Safety & Security

30 november 2018

In het VSNU onderzoeksprogramma #DigitalSociety op 27 November jl. bundelen de veertien Nederlandse universiteiten hun krachten om oplossingen te vinden voor de maatschappelijke opgaven van digitalisering. Voor de digital society conference organiseerde dcypher, tezamen met Herbert Bos en Bart Jacobs, trekkers van de digital society programmalijn 7 “Safety & Security”, een tweetal workshops. 

Herbert Bos legde in zijn presentatie de verbinding tussen drie onderzoeksagenda’s: de NCSRA-III, de VSNU agenda en de NWA: ‘three agenda’s one goal: a cyber secure society’. Daarnaast schetste hij het Nederlandse cybersecurity onderzoek en hoger onderwijs landschap (mede voorbereid door Kate Labunets), benoemde tenslotte de knelpunten en de brandbrief. 

Voor de tweede workshop was een multidisciplinair panel bijeengebracht, met als leden: Stijn Ruiter (UU en NSCR), Frank Fransen (TNO), Herbert Bos (VU), Nico van Eijk (UvA), José van Dijck (UU) en Hans Henseler (HBO). Bart Jacobs (RUN) ging, in de rol van panelleider, het gesprek aan met panelleden en het publiek over onderzoek culturen, onderzoeksprioriteiten, samenwerkingsmogelijkheden, en de verwachtingen uit de maatschappij op het brede (multidisciplinaire) terrein van cybersecurity en privacy.