Dit zijn de slechtste universitaire ICT-studies voor 2020, volgens studenten

27 november 2019

Nederland telt heel veel universitaire ICT-opleidingen, maar de één doet het beter dan de ander. De Keuzegids bekijkt ieder jaar hoe de verschillende opleidingen het doen. AG Connect zette eerder al op een rij wat de beste universitaire ICT-studies voor 2020 zijn. Nu bekijken we waar je beter geen kunstmatige intelligentie, (technische) informatica of informatiekunde kunt studeren.

De Keuzegids laat dit jaar zien dat veel opleidingen nog wat te wensen overlaten. In totaal werden 25 opleidingen beoordeeld, maar slechts 10 kregen op een schaal van 100 een score van 60 of hoger. De rest scoort allemaal lager.

Ook opvallend is dat een aantal universiteiten in kwaliteit gedaald zijn. Vooral de Maastricht University doet het slechter: de score van de opleiding Kunstmatige Intelligentie daalde daar van 72 punten naar 54. 

Die scores worden aan de hand van drie factoren opgesteld: studiesuccescijfers, beoordelingen van studenten en de keuring van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Ook gebruikt de gids de meest actuele gegevens over toelatingseisen, de arbeidsmarkt en de onderwijskwaliteit.

Meer informatie.