Doe mee aan de Veiligheid Innovatie Competitie 2017

18 mei 2017

Op welke nieuwe manieren kunnen we mensen verbinden met technologie? Daarover gaat de Veiligheid Innovatie Competitie 2017 met als thema ‘Technologie dichterbij’. Ben jij een MKB-er of een startup? Bedenk een innovatieve oplossing voor deze uitdaging en realiseer jouw idee met 200.000 euro. Doe mee met de VIC 2017.

Klik hier voor de infographic

Mens en technologie zijn steeds meer met elkaar verbonden. En daardoor zijn mensen tot steeds meer in staat.  Door bijvoorbeeld slimme toegangscontroles uit te voeren met wearables, méér waar te nemen met een virtual reality bril of door bewijsmateriaal vast te leggen met bodycams.

Haal met nieuwe, innovatieve technologie meer uit zintuigen
Technologie kan onze zintuigen versterken. Waardoor we nauwkeuriger, sneller en beter waarnemen. Ons inzicht verrijken en daarmee onze capaciteiten vergroten. Om nieuwe taken te vervullen die voor mensen nog niet mogelijk zijn en om sneller en beter ons werk te doen. 

Op welke nieuwe manieren kunnen we mensen verbinden met technologie?
Op het lichaam gedragen technologie, waardoor we méér halen uit de zintuigen van mensen? En hiermee de menselijke capaciteiten verhogen? Bedenk een innovatief idee en haal met nieuwe, innovatieve technologie meer uit mensen.

Realiseer jouw idee met 200.000 euro
Nieuwe technologieën zijn onmisbaar bij het werk van het Veiligheid en Justitie, Defensie, Politie en Koninklijke Marchaussee. En daarom zijn nieuwe innovatieve ideeën meer dan welkom. Jouw ideeën. Die ons werk beter en effectiever maken. Of het nu gaat om een politieagent op straat, een militair tijdens een missie, een beambte van de Koninklijke Marechaussee of en een gevangenisbewaarder van Dienst Justitiële Inrichtingen.

Weet jij technologie en vooruitgang aan te wenden zonder ethische en privacy grenzen te overschrijden? Dan staat jouw creativiteit aan de basis van succesvolle innovatie. De winnaar van de VIC krijgt de mogelijkheid om het idee samen met de overheid uit te werken en krijgt 200.000 euro om het te realiseren. En: jij blijft eigenaar van jouw idee.

Maak kennis met één van de belangrijkste maatschappelijke thema’s: veiligheid, laat je inspireren door het thema van dit jaar en bedenk een innovatief idee.
Neem daarbij niet de dagelijkse routines als uitgangspunt, maar denk buiten de kaders en maak nieuwe combinaties. Zo ontstaat bewust vernieuwen: innovatie.

Dit is jouw kans om jouw innovatieve idee te delen met de rest van de wereld en… te winnen. De  VIC 2017 heeft jouw innovatieve ideeën hard nodig.

Meer weten?
Lees op www.vic2017.nl meer over deze competitie.

Voorlichtingsdag
Kom naar de voorlichtingsbijeenkomst op donderdag 29  juni in het Auditorium van de De Yp in Den Haag. Hier gaan medewerkers van Veiligheid en Justitie, Defensie, de Koninklijke Marechaussee, Nationale Politie en andere betrokken organisaties met jou in gesprek over techniek voor een veilige toekomst. En natuurlijk is er volop de mogelijkheid om vragen te stellen. Stuur een e-mail met jouw naam, voorletters en bedrijfsnaam naar vic@minvenj.nl om je aan te melden.      

Meedoen?
Je kunt je vanaf maandag 22 mei in schrijven voor de competitie op www.tenderned.nl
Op 4 september sluit de VIC 2017.