ICT docenten ontwikkelen zich verder bij de Security Academy

May 10, 2016

ICT docenten ROC/HvA ontwikkelen zich verder met Cyber security training van de Security Academy

Op initiatief van Cyber Security Centre MRA (Groot Amsterdam Regio), wordt vrijdag 13 mei in samenwerking met de Security Academy gestart met een intensieve cyber security training voor de ICT docenten van opleidingen van ROCvA/ROCvF en HVA. Voor deze training worden door de Security Academy trainers ingezet met specifieke cyber security kennis. Voor de Cyber Security Centre MRA is deze training de eerste stap in een kennisontwikkeling programma voor de ICT docenten. De komende 3 jaren worden in samenwerking met de ICT beroepsopleidingen en aangesloten cybersecurity bedrijven diverse masterclasses, docentstages en expertmeetings uitgevoerd.

MBO4 Minor ICT Security

Tevens wordt door de ICT docenten van ROCvA/ROCvF lesmateriaal ontwikkeld voor een landelijke minor ICT Security voor MBO4 ICT- Netwerkbeheer. De ICT docenten werken hierbij nauw samen met de HvA en worden ondersteund door de cyber security bedrijven, PvIB, Stichting Praktijkleren en Marcel Spruit, lector Cyber Security.

Cybersecurity Centre MRA

Cyber Security Centre Metropool Regio Amsterdam (CSCMRA) is een publiek-private-samenwerking van beroepsonderwijs en ICT bedrijfsleven. Binnen CSCMRA wordt gewerkt aan de ontwikkeling, validering en borging van instrumenten en onderwijsconcepten die er uiteindelijk toe moeten leiden dat de mbo4 en hbo ICT opleidingen naadloos aansluiten bij de cyber security praktijk. Dit doet zij door stages inhoudelijk te verbreden met alle aspecten van Cyber security, de ICT beroepsopleidingen te laten aansluiten op de vraag naar Cyber Security medewerkers en actieve kennisdeling en samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijsinstellingen te versterken en te borgen.

https://www.securityacademy.nl/nl/811_ict_docenten_ontwikkelen_zich_verder_bij_de_security_academy.htm