Storro wint Equinix shark tank

July 11, 2017

Start-up krijgt ondersteuning voor internationale uitbreiding
 
Storro, de cybersecurity applicatie waarmee gebruikers met enkele muisklikken mappen of bestanden veilig kunnen delen met collega’s en andere mensen waarmee zij samenwerken, is afgelopen woensdag uitgeroepen tot winnaar van de Equinix shark tank. Storro werd geroemd om het feit dat de tool het delen van data binnen groepen nog makkelijker en veiliger maakt. De prijs werd uitgereikt door Prins Constantijn van Oranje.
 
Het innovatieve karakter van Storro schuilt in het gegeven dat het een op blockchain-technologie gebaseerde peer-to-peer applicatie is. “Door Storro kunnen teamleden met elkaar samenwerken zonder gebruik te maken van de cloud of een ander centraal component”, zegt Daniel Weststeijn, Sales Officer bij Storro. “Onze tool maakt gebruik van geavanceerde encryptie en slaat gegevens alleen op bij de mensen in een groep waarmee wordt samengewerkt, dus niet bij ons of een cloudpartij. Hierdoor is het voor derden onmogelijk om zonder toestemming leesbare informatie in handen te krijgen.”
  
Internationale ambities
Als winnaar ontvangt Storro een jaar lang toegang tot de datacenters van Equinix, een studiereis naar Silicon Valley, een jaar lang ondersteuning van een Equinix Solution Architect en verschillende afspraken met investeerders uit Silicon Valley. Het doel van Equinix is om de digitale business van Storro te bevorderen en om ervoor te zorgen dat het huidige nationale succes uitgerold kan worden in de rest van de wereld.
  
Shark tank
De shark tank werd georganiseerd door Equinix, StartupAmsterdam, StartupDelta en DutchBasecamp en viel samen met de opening van het datacenter AM4 van Equinix, wat het grootste datacenter op Amsterdam Science Park is. De start-ups kregen ieder zeven minuten de tijd om de jury te overtuigen van het huidige succes dat ze in Nederland hebben en de reden waarom zij het succes ook wereldwijd kunnen uitrollen. De jury bestond uit Peter van Camp – executive chairman voor Equinix, Gary Hromadko – Venture Capital & Private Equity professional bij Crosslink Capital en Michiel Eielts, Managing Director van Equinix Benelux. Samen met Constantijn van Oranje, de speciale afgezant van StartupDelta, riepen zij Storro als winnaar uit.
 

Bron: RVO