#Hacktalk11 Hacksters

12-03-2019

Zijn hackers meestal mannen? Ja, zeg 98%. Slechts 1% is vrouw en de rest zit daar ergens tussenin. Dat is raar, want als iedereen informatie technologie gebruikt, waarom zou slechts een helft van de bevolking over de beveiliging gaan? En het is een gemiste kans. We hebben meer IT-security mensen nodig en vooral ook meer verschillende experts. Gelukkig zijn er ook dames die wel hacker zijn geworden. Daarom deze speciale lady's night over hacksters. Programma volgt.

Hackers zijn namelijk meestal mannen. Dat is raar, want als iedereen informatie technologie gebruikt, waarom zou slechts een helft van de bevolking over de beveiliging gaan? En het is een gemiste kans. We hebben meer IT-security mensen nodig en vooral ook meer verschillende experts. Helemaal raar is dat Nederland van heel Europa nog de minste vrouwen in IT heeft. Hoe kan dat? Gelukkig zijn er ook dames die wel hacker zijn geworden.

Aan tafel:

  • Sanne Maasakkers Cyber security expert en Ethical hacker bij Fox-IT.

  • Saskia Hoogma Ton, malwareanalyst bij Tesorion

  • Janneke van den Brand Agile Test Coach bij Bartosz ICT en actief op hacker events.

  • Cynthia Schouten Chief Information Security Oofficer bij Cybersprint en al 18 jaar werkzaam in IT security.

  • Petra Oldengarm is directeur Cyberveilig Nederland, de brancheorganisatie voor cyber security bedrijven. Zelf zit ze al 20 jaar in de sector.

  • Jessica Conquet Global IT Security Officer bij ABN AMRO Clearing Bank, zit al meer dan 20 jaar in de informatie beveiliging en is voorzitster van PvIB, het Platform voor Informatie Beveiliging.

  • Deze avond reiken we het Roze Slot uit aan het cyber security bedrijf dat de meeste vrouwen in dienst heeft.

 

* Mannen zijn uiteraard ook welkom, want aan ons de taak om cyber security aantrekkelijker te maken voor vrouwen.

Meld je aan op: https://hacktalk.nl/ht11.html Toegang is gratis. Dat kan omdat we gesteund worden door organisaties die net als wij graag kennis delen over cyber security. Dus, met dank aan: dcypher, Stedin en de gemeente Rotterdam.

Aanmelden kan in maart. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Heb je suggesties voor ons programma? Mail naar Hacktalk.

Toegang is gratis. Dat kan omdat we gesteund worden door organisaties die net als wij graag kennis delen over cyber security

https://hacktalk.nl/ 

https://worm.org/about/contact/ (locatie)