HSD Café: Data Diodes

04-07-2019

Op donderdag 4 juli organiseert The Hague Security Delta samen met HSD-partners het ministerie van Defensie en Technolution het HSD Café Data Diodes. U bent van harte uitgenodigd hier aan deel te nemen.

Achtergrond
Een data diode is een device (hardware & software) dat op basis van zijn fysische eigenschappen dataverkeer in slechts één richting mogelijk maakt. Zo kunnen data diodes netwerken en systemen beschermen tegen externe cyberdreigingen. Het doel van het innovatieprogramma Open Source Data Diode (OSDD) is om de cyberveiligheid in Nederland te verhogen door het beschikbaar maken van een low-end, low-cost, open source data diode voor publieke en private partijen in Nederland (bekijk de OSDD factsheet). OSDD is een initiatief van het ministerie van Defensie en HSD Office. Om dit te realiseren heeft HSD Office als eerste stap eind 2018 de potentie van open source data diodes getoetst tijdens een ronde tafel bijeenkomst met relevante publieke en private stakeholders. Tevens heeft HSD Office een studie naar de potentie van (open source) data diodes laten uitvoeren door The Hague Centre for Strategic Studies (HCSS). Vervolgens is Technolution uit Gouda, in opdracht van het ministerie van Defensie, gestart met de ontwikkeling van een demonstrator voor de OSDD.

Programma
Tijdens het HSD Café Data Diodes zal ingegaan worden op het innovatieprogramma OSDD waarbij de duidingstudie, het innovatieproces en de OSDD demonstrator aan bod komen. Daarnaast gaan wij tijdens de interactieve break-out sessies graag met u in gesprek over toepassingsgebieden van een OSDD en de mogelijke usescases voor de demonstrator. 


15:30 - 16:00 Inloop

16:00 - 16:05 Welkom door HSD

16:05 - 17:00 Inhoudelijke verdieping 
•    Peter Zinn: Data diodes for cyber security
•    Marcel Smits: Ambities ministerie van Defensie en innovatieprogramma OSDD
•    René Stallen: Ontwikkeling OSDD demonstrator door Technolution


17:00 - 17:30 Interactieve break-out sessies
 
17:30 Borrel

Voor meer informatie of om u in te schrijven voor dit HSD Café, bezoekt u de website.

Note for non-Dutch speakers: the language of the event is Dutch. Non-Dutch speakers are welcome to come and participate as well.