Dringende oproep BTG: markt, stel je flexibel op

March 17, 2020

Nu een groot deel van de Nederlandse bedrijven en overheidsinstellingen te maken heeft met een plotse overstap naar massaal thuiswerken, doet BTG (Bedrijfstelecommunicatie Grootgebruikers) een dringend beroep op alle betrokken ict-partijen om soepel en vooral flexibel samen te werken. Dit doet de branchevereniging voor ict/telecom bij monde van directeur Petra Claessen.  

BTG-frontvrouw Claessen stelt dat zowel cloud- als telecom-aanbieders maar zeker ook de security-specialisten nu alles op alles moeten zetten om er gezamenlijk voor te zorgen dat zowel de Nederlandse zorginstellingen, de overheid als het bedrijfsleven goed blijven functioneren. 'Alleen dan kunnen we als Nederland deze ongekende crisis goed doorstaan.'

Zij licht toe: 'Nu Nederland in een situatie is terechtgekomen waarin we het directe menselijke contact zoveel mogelijk beperken, staan veel gebruikersorganisaties voor een ongekende uitdaging'. Natuurlijk werkten ook voorheen al de nodige mensen regelmatig thuis of op locatie. Maar de overstap die we nu plotsklaps moeten maken is vanwege de massaliteit zéér disruptief. De druk op it-systemen en netwerkverbindingen is daardoor enorm.'
 
Zorgen om beveiliging

Volgens Claessen hebben it-afdelingen ook nog eens te maken met onderbezetting. En worden leveranciers en hun supportafdelingen overspoeld met vragen, terwijl ze zelf ook moeten wennen aan de nieuwe manier van werken. Zij wijst tevens op de kansen die cybercriminelen ruiken nu zoveel eindgebruikers moeten overstappen op totaal andere manieren van werken. 'De BTG maakt zich grote zorgen over it-security. Wij zagen al een enorme toename in aan corona-gerelateerde phishingmails.' Al deze punten overziend doet de telcobranchevereniging daarom een dringend beroep op alle leveranciers en partners om zich zo soepel en flexibel mogelijk op te stellen, laat de directeur in een perscommuniqué.

De BTG zegt al blij te zijn met de it-, cloud- en telecombedrijven die nu al hulp hebben aangeboden in de vorm van extra support, meer bandbreedte, tips om veilig te werken en dergelijke. De belangenorganisatie zegt ook samen met de aan haar gelieerde inkoop- en serviceorganisatie TGG (Telegrootgebruik) klaar te staan om iedereen die hulp nodig heeft zo goed mogelijk van dienst te zijn.

meer informatie

View National Cybersecurity Edcuation Agenda