Europa maakt vrouwelijk securitytalent zichtbaar

4 juni 2020

De Europese Commissie (EC) moedigt vrouwelijke security-experts aan op de voorgrond te treden, actiever te worden in het veld en hun zichtbaarheid te vergroten. Daarvoor heeft zij het Women4Cyber-register opgericht, een platform om vrouwelijke professionals werkzaam in cyberbeveiliging met elkaar te verbinden.  
 
Het Europese register moet de gemeenschap van vrouwelijke securityprofessionals met verschillende profielen identificeren en opbouwen. Het moet de onderlinge samenwerking stimuleren en zakelijke kansen inzichtelijk maken. Zo kunnen deelnemers ideeën uitwisselen, netwerken met andere vrouwelijke professionals, een agenda van cybersecurity-gerelateerde evenementen bekijken en biedt de website een lijst met nieuwe mogelijkheden in het veld.

Women4Cyber wil met het register enerzijds vrouwelijke cyberprofessionals zichtbaar maken en anderzijds de jongere generatie inspireren om een bijdrage te leveren aan cyberbeveiliging. Bovendien moet het register een referentiepunt zijn voor expertgroepen, organisatoren van evenementen en media.
 
European Cybersecurity Organization

De Women4Cyber Registry is een onderdeel van Women4Cyber Foundation (W4C). Deze stichting is vorig jaar opgericht door de European Cybersecurity Organization (ECSO). W4C richt zich op het complexe gebied van cyberbeveiliging en helpt om te voldoen aan de groeiende vraag naar cybersecurity-professionals in Europa.

meer informatie