Europadag, 24 mei, Utrecht

24-05-2019

De Europese Unie zet belangrijke stappen op het gebied van defensiesamenwerking en de gezamenlijke ontwikkeling van defensiecapaciteiten. De Europese ambitie op dit dossier wordt zichtbaar in het Europese Defensiefonds en de voorbereidende programma’s die respectievelijk het Europees defensie industrie-ontwikkelingsprogramma (EDIDP) en het Europese defensie-onderzoeksprogramma (PADR) heten.

Om u te informeren en samen te denken over welke kansen deze nieuwe Europese initiatieven bieden aan Nederland en de (defensie-) industrie, nodigen wij u graag uit voor de 2e Europadag op vrijdag 24 mei 2019 vanaf 09:00 uur op de Kromhoutkazerne te Utrecht. De Europadag is een gemeenschappelijk initiatief van de ministeries van Defensie en Economische Zaken en Klimaat, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de stichting Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid.

Nadat we vorig jaar op 7 april 2018 u informeerden over de achtergronden en mogelijke programma’s, willen we in 2019 u meenemen bij de vraag hoe u zich in de programma’s kunt positioneren. Tijdens het ochtendprogramma wordt u geïnformeerd over de laatste stand van zaken in de diverse programma’s. In de loop van de dag gaan we in op de ervaringen van zowel Nederlandse als buitenlandse bedrijven, en laten we vertegenwoordigers van buitenlandse ministeries van defensie aan het woord. Vanzelfsprekend is dit een goede gelegenheid om gelijkgestemden en belanghebbenden te ontmoeten.

Het concept programma vindt u op de website van de NIDV. Aanmelden kan d.m.v. het sturen van een email met uw contactgegevens aan office@nidv.eu uiterlijk 20 mei a.s., graag ook uw nationaliteit doorgeven.