Hackathon Connect @ SURFconext: sluit je dienst aan op SURFconext

18-10-2018

Heb je een dienst die je wilt aansluiten op SURFconext? Kom dan op 18 oktober naar de hackathon. We vertellen je over SURFconext, SAML en OIDC en helpen je vooral hands-on met het aansluiten van je dienst! Vergeet dus ook je eigen laptop niet.We starten met korte uitleg over wat SURFconext is, en de verschillende manieren om een dienst aan te sluiten. We gaan in op SAML en OpenID Connect (OIDC) en staan natuurlijk ook stil bij privacy en security. Na dit korte theoretische begin ga je zelf aan de slag. We zetten samen met jou de eerste stappen om je dienst daadwerkelijk aan te sluiten op SURFconext.

Locatie

Voor wie?
Deze hackathon is bedoeld voor softwareontwikkelaars en system integrators bij instellingen en dienstaanbieders (serviceproviders) die graag hun dienst willen aansluiten op SURFconext. We richten ons vooral op de ontwikkelaars die normaal gesproken daadwerkelijk een dienst zouden aansluiten, maar het fijn vinden om de experts van SURFconext in deze hackathon bij de hand te hebben om eventuele vragen en problemen direct op te lossen.  Je moet je eigen laptop meenemen, en al enig voorwerk doen. Hierover sturen we je een bericht na je inschrijving.

Voor mensen die niet zelf een dienst daadwerkelijk op basis van SAML of OIDC koppelen, kan deze workshop leerzaam zijn, maar op die mensen is deze workshop niet gericht.

Voorkennis nodig?
Je hebt enige technische kennis van SAML of OIDC nodig. Verder gaan we ervan uit dat je je dienst kent, en de rechten en basisvaardigheden hebt om toegang te hebben tot de dienst, eventueel benodigde software te installeren en configureren en bijvoorbeeld certificaten aan te maken.

Meer info: https://www.surf.nl/agenda/2018/10/hackathon-connect--at--surfconext-sluit-je-dienst-aan-op-surfconext/index.html