Herry Nijhuis nieuwe directeur STW

28 juni 2016

Per 1 oktober 2016 begint Herry Nijhuis (1959) als directeur STW. Hij volgt Cor de Boer op, die deze functie ad interim bekleedde sinds het vertrek van Eppo Bruins eind vorig jaar.  Op 1 januari 2017 worden de activiteiten van STW ondergebracht in het domein Toegepaste en Technische Wetenschappen van het nieuwe NWO. Nijhuis wordt op dat moment benoemd als directeur van dit domein.

Dr. Ir. H.H. (Herry) Nijhuis (1959) is op dit moment nog werkzaam bij RVO (Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland), onderdeel van het ministerie van Economische Zaken. Hij maakt daar deel uit van het Management Team Industrie, Agro en Financiering, waar hij als teammanager de portefeuilles Agro & Foodketens en Green Deal onder zijn hoede heeft. Medewerkers in zijn team ondersteunen de verschillende partners in het realiseren van de doelstellingen in een tweetal energieconvenanten met de voedingsmiddelenindustrie en een aantal primaire agro-sectoren.  Daarnaast zijn teamleden betrokken bij de uitvoering van het topsectorenbeleid en verschillende ondernemersregelingen.

Nijhuis studeerde chemische technologie aan de Universiteit Twente. Hier promoveerde hij ook met zijn proefschrift “Removal of trace organics from water by pervaporation. A technical and economic analysis”. Zijn carrière begon bij het toenmalige onderzoeksinstituut ATO DLO, inmiddels opgegaan in de Wageningen Universiteit (WUR). Hij werd onder andere hoofd van de afdelingen ‘Interface and Seperation Technology’ en ‘Functional Ingredients’.  In 2000 maakte hij de overstap naar NOVEM, later SenterNovem, AgentschapNL en uiteindelijk RVO waar hij verschillende posities bekleedde. Van 2006–2009 was hij gedetacheerd en stond hij als senior programmamanager en adjunct-directeur aan de wieg van het Dutch Separation Technology Institute (DSTI), dat later opging in ISPT (Institute for Sustainable Process Technology).

Herry Nijhuis heeft zitting in het bestuur van de Vereniging van Nederlandse Procestechnologen en is jurylid voor de Koning Willem 1 plaquette voor duurzaam ondernemerschap, een onderscheiding van de Nederlandsche Bank.

http://www.stw.nl/herry-nijhuis-nieuwe-directeur-stw-en-toekomstig-directeur-domein-ttw