ICT with Industry: 50 wetenschappers 5 case studies 5 dagen

8 april 2016

Heeft u een complex case die u graag wil voorleggen aan ICT-onderzoekers? Wilt u direct samenwerken met ICT-onderzoekers uit diverse vakgebieden aan een complexe uitdaging? Dat kan in een 5-daagse workshop waarbij deelnemers zich volledig inzetten voor het vinden van een oplossing van uw probleem.

Het doel van de workshop is co-innovatie. Door het bijeenbrengen van wetenschappelijke ICT-onderzoekers met vertegenwoordigers vanuit het bedrijfsleven, wordt gezamenlijk gewerkt aan een oplossing die op afzienbare termijn toepasbaar is. Zakelijke flexibiliteit en ‘out-of-the-box’ wetenschappelijke inzichten zijn twee belangrijke elementen die hieraan bijdragen. In navolging van eerdere succesvolle workshops zijn we op zoek naar interessante cases. U wordt hierbij uitgedaagd om industriële case studies aan te leveren op het gebied van ICT-onderzoeksvraagstukken, applicaties en technieken. Korte impressie over de workshop: https://www.youtube.com/watch?v=ehWsQI88vZ8&feature=youtube 

Aanmelden

U kunt uw case study sturen naar: ictwithindustry@nwo.nl 

Als deelnemend bedrijf wordt u gevraagd om € 1.500 (excl. BTW) bij te dragen aan de workshop. U krijgt hiervoor volledige deelname aan de workshop, catering, kantoorfaciliteiten en hotelovernachting gedurende 5 dagen. 

De workshop ICT with Industry wordt jaarlijks georganiseerd door NWO Exacte Wetenschappen en STW. Meer informatie: www.nwo.nl/ictwithindustry 

Willem de Vries, CEO van InTech, ICT with Industry 2014: "We laten met de sonarboot zien hoe er in de praktijk waterdata wordt verzameld en tegen welke problemen we aanlopen. In bebouwing zoals hier bijvoorbeeld heb je vaak verstoring van het GPS-signaal. Daar moet je oplossingen voor bedenken. Door dit te laten zien hopen we een brug te slaan tussen onderzoek en praktijk. Ik hoop dat we door deze workshop met de input van onderzoekers als het ware het praktijkwerk kunnen bijsturen om een zo goed mogelijk resultaat te behalen".

Marcel de Rink, accountmanager van Esri Nederland, ICT with Industry 2013: “Het is veelbelovend dat er al na een week resultaat is. We kunnen nu al zien dat de sensoren in de proefritjes bijvoorbeeld verschillen in acceleratie meten. Ik verwacht hier veel van. Er is hier zeker vraag voor bij wegbeheerders en bedrijven met een passend business model kunnen dit zeker oppakken en op deze kennis inspringen. Vanuit Esri kunnen we metingen vervolgens koppelen aan het wegennet. Een prima resultaat dus voor deze groep.”