Ict-opleidingengids TekkieWorden nu ook voor Utrecht

14 mei 2020

De digitale ict-studiegids ‘TekkieWorden.nl’ biedt nu ook een overzicht van de Utrechtse ict-opleidingen, naast die van Amsterdam en Rotterdam. Het gaat om ruim honderd opleidingen, op alle denk- & werkniveaus.  
 
Utrechtse bedrijven kampen met een oplopend tekort aan it-talent. Waren er in 2014 nog 5149 onvervulde vacatures in de regio, dit tekort liep in 2019 op naar ruim 8200, aldus TekkieWorden. Om het toenemende tekort beter het hoofd te bieden heeft het online platform de it-opleidingen in de Domstad op een rijtje gezet en wordt het aanbod voortdurend geactualiseerd.

TekkieWorden is een initiatief van Techconnect, voortkomend uit de Amsterdam Economic Board, met als initiatiefnemers Rabobank, Booking.com, TomTom en opleidingsfonds CA-ICT. In eerste instantie was het een gids voor Amsterdam (en Noord-Holland), maar daarna breidde de inventarisatie uit naar Rotterdam en nu dus Utrecht.

De online gids biedt scholieren maar ook omscholers inzicht in de diverse typen it-banen, de bijbehorende carrièrepaden en de potentiële opleidingstrajecten. Om het aanbod in Utrecht in kaart te krijgen is steun verkregen van de gemeente Utrecht, betaaldienstverlener EquensWorldline, opleidingenfonds CA-ICT, Utrechtse opleiders en de lokale techsector. 
 
Campagne

TekkieWorden is zowel een digitale tech-studiegids als een marketingcampagne gericht op ict. De ambitie is om een landelijk overzicht te bieden van het opleidingsaanbod. De komende maanden zal TekkieWorden uitbreiden naar andere Nederlandse steden en regio’s.

Organisator Techconnect is opgezet om de diversiteit in de ict-sector (men noemt het zelf 'tech' maar de techsector is natuurlijk veel breder dan ict) te vergroten. Doel is om de komende vier jaar vijftigduizend extra mensen - uit ondervertegenwoordigde groepen - de ict-arbeidsmarkt te laten bestormen. Denk aan vrouwen, mensen uit sociaal kansarmere wijken, grote groepen veertigplussers en mkb’ers die tot programmeur, data-analist, growth hacker, ux-ontwerper of beheerder worden opgeleid. Techconnect wordt voornamelijk ondersteund door bedrijven, onderwijsinstellingen en overheidsorganisaties uit de Metropoolregio Amsterdam.

meer informatie