IMPACT

Het Nationaal Cyber ​​Security Centrum (NCSC) van het ministerie van Veiligheid en Justitie van Nederland heeft een overeenkomst getekend met het Department of Homeland Security (DHS). Hierdoor wordt het mogelijk wdat de Nederlandse (cybersecurity) onderzoeksgemeenschap gebruik maakt van een gedistribueerde onderzoeksgegevens repository , ondersteund door een gestroomlijnd wettelijk kader en gecoördineerde distributie van datasets, de zogenaamde Informatie Marketplace for Policy en Analyse van Cyber-risk & Trust (IMPACT).

Deze repository richt zich rechtstreeks op een erkende behoefte door het aanbieden van grootschalige, real-world-beveiliging gerelateerde datasets aan de onderzoeksgemeenschap.

  • De IMPACT Informatie Marketplace wordt ondersteund door DHS om het delen van gegevens tussen data producenten en (wetenschappelijk) onderzoekers te verbeteren.
  • Data producenten, zoals bedrijven en universiteiten, kunnen (geanonimiseerde) gegevens aanbieden aan de internationale onderzoeksgemeenschap.
  • Onderzoekers kunnen toegang krijgen tot repositories met real-world data, zoals DNS, BGP routing, IDS en firewall, sinkhole en andere netwerkverkeersstromen.

Procedure om toegang te krijgen

Registreer op www.impactcybertrust.org voor toegang tot de markt. Onderzoekers momenteel bezig met de wetenschappelijk cyber security onderzoek en innovatie kunnen worden opgenomen. Toegang voor Nederlandse onderzoekers wordt gecoördineerd met het Nationaal Cyber Security Centrum (research@ncsc.nl), via de Nederlandse Coördinator Goedkeuring.

Meer informatie en factsheet

Nieuwsbericht