iPoort Smart industry

28-10-2020

Digitalisering is overal. Ook in de maak- en onderhoudsindustrie nemen digitale techniek, sensors en robots steeds meer werk over dat in het verleden nog door mensen werd gedaan. Smart industry en smart maintenance veranderen producten, werkprocessen, maar ook de skills die nodig zijn op de arbeidsmarkt. Wat betekent dit voor ondernemingen, onderwijsinstellingen en de overheid? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat 'oude' en 'nieuwe' techniek elkaar versterken? Wat zijn de kansen en uitdagingen voor Nederland?

Op 28 oktober organiseert iPoort in samenwerking met Techport en BTG een bijeenkomst over die slimme maak- en onderhoudsindustrie.

In de Metropoolregio Amsterdam richt Techport zich op kiezen, leren, werken en innoveren op het gebied van smart industry & maintenance, van kinderen tot bedrijven en onderwijsinstellingen. Techport is een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de Metropoolregio Amsterdam en daarbuiten. Zij maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld.

Meer informatie via iPoort.nl