(Junior) Onderzoeker cybersecuritygedrag in ziekenhuizen

19 september 2018

Ben jij een praktijkgericht onderzoeker met een achtergrond in de organisatiepsychologie of organisatiewetenschappen? En heb je affiniteit met het doen van onderzoek op het gebied van cybersecurity en hoe dit aangepakt wordt in de zorg? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Wat ga je precies doen?
Voor het lectoraat Cyber Security & Safety zijn we op zoek naar een (junior) onderzoeker. Het lectoraat is verbonden aan het Centre of Expertise Cyber Security (CoECS) van de faculteit IT & Design van De Haagse Hogeschool. 
 
Een van de doelen van het lectoraat Cyber Security & Safety is om met behulp van een multidisciplinaire aanpak (mens, organisatie en techniek) het publieke domein in Nederland meer cybersecure te maken met behulp van praktijkgericht onderzoek. 
 
Als onderdeel daarvan lopen momenteel onderzoeksprojecten bij verschillende sectoren zoals ziekenhuiszorg en primair- en voortgezet onderwijs. Zo zijn we bij verschillende ziekenhuizen onderzoek aan het doen om een beter inzicht te krijgen in de sectorspecifieke cyberrisico’s en welke maatregelen nodig en mogelijk zijn om zorg te dragen voor een veilige omgang met de vergaande digitalisering binnen ziekenhuizen.
 
Voor dit project zijn wij op zoek naar een (junior) onderzoeker die onderzoek kan doen naar het bewustzijn en gedrag van mensen met betrekking tot digitale systemen in de context van de deelnemende ziekenhuizen. Dit betreft zowel de mensen als de processen en procedures binnen de ziekenhuizen. Op basis van de gevonden risico’s ga je bepalen welke maatregelen nodig en mogelijk zijn.
 
Als onderzoeker ga je onder leiding van de lector Cyber Security & Safety dit deel van het onderzoek uitvoeren. Daarnaast zal je samenwerken met andere onderzoekers van dit onderzoeksproject, die zich meer richten op de technische cyberrisico’s binnen ziekenhuizen. Tevens lever je door middel van het geven van (gast)colleges een bijdrage aan het cybersecurityonderwijs van De Haagse Hogeschool.

Meer informatie?
https://www.dehaagsehogeschool.nl/over-de-haagse/werken-bij-de-haagse/overzicht-vacatures/vacature?id=a035800000wkhyiAAA