Matchmaking Cybersecurity NWO 2018

Half oktober 2018 publiceerde NWO de Call for Proposals Cybersecurity – Digital Security & Privacy”. Deze call is geïnitieerd en gefinancierd door het NWO-domein Social een Geesteswetenschappen (NWO-domein SGW), het NWO-domein Exacte en Natuurwetenschappen en Regieorgaan SIA, en voorziet in de behoefte om keten brede onderzoekssamenwerking op het gebied van cybersecurity mogelijk te maken.

Meer informatie

Lees svp verder onder deze afbeeldingMMCS2018-18-11-13-059.jpg
Matchmaking afspraken

Op 13 november kwamen op de Matchmaking Cybersecurity 125 deelnemers bijeen in het New Babylon Meeting Centre in Den Haag. In totaal zijn er 75 speed dates in drie verschillende rondes geweest en 25 deelnemers die hun cybersecurity-onderzoek idee pitchten voor potentiële partners in parallelle sessies. De plenaire opening werd verzorgd door Dirk-Jan den Boer, directeur van NWO-domein SGW. Janneke van Kersen, eveneens van NWO-domein SGW, lichtte de voorwaarden van de call toe. Hierop volgden korte pitches van onderzoekspartners Commit2Data, Social Infrastructure Agenda, ClickNL, Taskforce voor toegepast onderzoek SIA. Aan het einde van de dag presenteerden vertegenwoordigers van de publieke en private sector hun onderzoek bijdrage en volgde een korte aankondiging van dcypher-directeur Jan Piet Barthel.

MMCS2018-18-11-13-202.jpg vlnr Barend Sluijter (NCSC), Jessica Conquet  (PvIB), Petra Oldengarm (Cyber ​​Veilig Nederland)

 

Foto's: Sjoerd van der Hucht