Mkb’ers opgelet: subsidiekans voor innovatieve samenwerkingsprojecten

18 juli 2019

Nederlandse mkb-ondernemers spelen een belangrijke rol bij innovatieve activiteiten. Speciaal voor deze ondernemers biedt het ministerie van Economische Zaken instrumenten aan binnen het programma MKB-Innovatiestimulering Topsectoren (MIT). Er is onlangs een interessante regeling geopend waar we jou als mkb-lid graag op wijzen: het MIT R&D samenwerkingsproject. 

Over de regeling

Doel van deze MIT is het stimuleren van de aansluiting van mkb-ondernemingen bij innovatieactiviteiten binnen de topsectoren.

Welke bedrijven komen in aanmerking?

Innovatieve projecten waarbij wordt samengewerkt met een andere Nederlandse mkb’er kunnen in aanmerking komen voor een financiële bijdrage tot € 200.000,- voor het consortium. In sommige gevallen kan de subsidie zelfs oplopen tot €350.000,-. De subsidie bedraagt 35% van de subsidiabele kosten (en uren) zoals besteed aan onderzoek en ontwikkeling (R&D).

In aanmerking komen innovatieve samenwerkingsprojecten met een duur van maximaal 24 maanden. Het project moet hierbij aansluiten op de doelstellingen van één van de topsectoren die Nederland kent, zoals Life Sciences & Health, Hightech Systemen, Agrofood, Logistiek, etc. Bekijk deze flyer voor meer informatie en de voorwaarden voor ‘deelname’.

Meer informatie

Geïnteresseerd in de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met onze samenwerkingspartner SUBtracers. Zij hebben veel ervaring met de verwerving van subsidies en met begeleiding bij de afwikkeling en advisering. Je kunt contact met hen opnemen via e-mail of bel: 088 – 900 11 00.

De regeling staat open tot 10 september 2019.
 

Meer informatie