NCS3 2019 CSR Challenge winnende team bekend

23 augustus 2019

Tijdens de National Cyber Security Summer School (NCS3) week, die vandaag eindigde, deelden cybersecurity-experts van publieke, private en academische instellingen hun kennis vanuit verschillende disciplinaire invalshoeken. Ruim 60 gevorderde studenten die geïnteresseerd zijn in het brede veld van cybersecurity namen deel en werden ook uitgedaagd te concurreren om een advies te formuleren voor de Nederlandse Cyber Security Council (CSR), de onafhankelijke adviesraad van de overheid.

De CSR Challenge
De CSR Challenge is een wedstrijd waarbij de deelnemers, ingedeeld in zeven groepen, samenwerken om een cybersecurity beleidsadvies te formuleren voor de CSR. Een professionele onafhankelijke jury, bestaande uit Petra Oldengarm van brancheorganisatie Cyberveilig Nederland, Kaveh Rezavi van de Vrije Universiteit Amsterdam en Jelle Niemantsverdriet van Deloitte, is betrokken om de winnaar van de wedstrijd te benoemen. Het winnende team bestudeerde health trackers, in het bijzonder de fitbit met zijn controversiële security en privacy uitdagingen. Pieter-Jaap Aalbersberg, Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), biedt de prijs aan aan de vertegenwoordigster van het winnende team. Later dit jaar zal het team worden uitgenodigd het advies te presenteren in de Cyber Security Raad.

The winners of the NCS3 CSR Challenge 1919: 

Health
 v.l.n.r: het winnende team, Pieter-Jaap Aalbersberg, Petra Oldengarm, Jelle Niemantsverdriet, Kaveh Razavi en Nicolas Castellon