Niet meer cybercriminaliteit tijdens coronacrisis, wel andere tactieken

29 april 2020

Cybercriminelen zijn vaak opportunisten. Ze maken gebruik van de actualiteit en vooral van paniek rondom die actualiteit. Tijdens de coronacrisis is dat niet anders. Maar de manier waarop ze dat doen, verschilt enorm. Waar moet je je als bedrijf tegen beschermen? AG Connect deed een rondgang langs beveiligingsbedrijven om het cybercrimelandschap tijdens de coronacrisis in beeld te brengen.

De coronacrisis zorgt bij bedrijven voor flink wat nieuwe uitdagingen als het gaat om cybersecurity, constateren diverse beveiligingsbedrijven en -experts. “Veel meer mensen werken thuis en er zijn veel meer Bring Your Own Device (BYOD)-apparaten geadopteerd”, lichtte Rob Kraus, Senior Director Threat Communications & Alliances bij het Global Threat Intelligence Center van IT-dienstverlener NTT, bijvoorbeeld tijdens een webinar begin april toe.

“Omdat de infrastructuur groeit door al die thuiswerkers, groeit het aanvalsoppervlak ook. Alles is anders dan een paar weken geleden. Transacties verlopen anders, we ontmoeten elkaar op andere manieren en we moeten nieuwe tools gebruiken. Alles is nieuw voor ons en we weten niet wat we moeten verwachten. We weten nu niet hoe ‘normaal’ er uitziet, en dat misbruiken aanvallers.”

meer informatie