Nieuwe naam voor roemrijke Madison Gurkha

1 juli 2017

Dirk Jan van den Heuvel, de nieuwe algemeen directeur van Madison Gurkha, heeft tijdens de opening van de vijftiende editie van de Black Hat Sessions (in Ede) door laten schemeren dat het securitybedrijf een transitie ondergaat, inclusief een naamsverandering. De befaamde Black Hat Sessions is een jaarlijks, door de Eindhovense beveiligingsspecialist georganiseerd security-congres.

Begin 2017 kreeg het securitybedrijf een nieuw managementteam. Dirk Jan van den Heuvel trad daarbij aan als algemeen directeur. Van den Heuvel is de oprichter van Collis en voormalig executive director/vicepresident bij Underwriter Laboratories.

In het team wordt Van Den Heuvel geflankeerd door Remco Huisman, als commercieel directeur. Huisman was voor het aantreden van de nieuwe directie ook commercieel verantwoordelijk voor de organisatie. Ralph Moonen sluit aan als technisch directeur. Moonen op zijn beurt was eerder algemeen directeur van ITSX, een organisatie gespecialiseerd in it-security consultancy.

Madison Gurkha wil zich breder positioneren. De eerste stap daarvoor is al in januari van dit jaar gemaakt met de overname van ITSX, het voormalige bedrijf van cto Ralph Moonen. Madison Gurkha had al aandelen in het bedrijf, maar lijft het nu volledig in om een sterkere positie in te nemen in de Nederlandse securitymarkt.

Van den Heuvel kondigt verder de groeiambities aan in zowel Nederland als het buitenland. De uitbreiding in Nederland start met een nieuwe kantoor in Amsterdam.

Om alle veranderingen duidelijk voor het voetlicht te brengen, ondergaat het bedrijf een rebranding met nieuwe uitstraling en een nieuwe kortere naam. Van den Heuvel gaf de nieuwe naam nog niet prijs, maar sprak later over MG.

Black Hat Sessions

Madison Gurkha organiseert elk jaar de Black Hat-sessies, een evenement dat veertien jaar geleden begon als een middag ter kennisdeling en is uitgegroeid tot een congres waaraan ruim driehonderd belangstellenden aan deelnemen.

Dit jaar is het data het centrale thema: 'It’s all about data'. Sprekers zijn Bill Cheswick, onderzoeker op het gebied van netwerken en security, brigadier-generaal Hans Folmer van het Dutch Defence Cyber Command, Rachel Marbus, privacy-functionaris bij KPN en John Fokker, digital team coördinator van de National High Tech Crime Unit (NHTCU).

https://www.computable.nl/artikel/nieuws/security/6052816/250449/madison-gurkha-krijgt-nieuwe-naam.html