Nieuws


Publicatie jaar

Top drie potentiële DCSRP Award winnaars bekend

Op 20 maart 2019 wordt de Dutch Cyber ​​Security Research Award (DCSRP) uitgereikt in de Security & Privacy Track op ICT.OPEN 2019. Juryleden Prof. Flavio Garcia, Prof. Cas Cremers en Dr.

Lees meer >>

Cybersecurity: niet alleen een ICT-feestje

De recente editie van het Cybersecuritybeeld Nederland laat er geen misverstanden over bestaan: de digitale dreigingen in Nederland nemen onverminderd toe. Toch zijn basismaatregelen om digitale verstoringen te voorkomen bij veel organisaties nog niet op orde.

Lees meer >>

Politie verleidt jongeren tot cybercrime

De politie heeft in de afgelopen dagen bijna 10.000 jongeren tot op het randje van de misdaad gekregen.

Lees meer >>

Call for Abstract from Students for 3rd SSN-CSI Project Colloquium 2019, CSE, SSNCE

CSI Student Chapter of SSN College of Engineering is organizing the Third Edition of   "Project Colloquium" for students on 07 March, 2019. Students are invited to submit their ongoing project work as an "abstract",  "on or before Feb 23, 2019" .

Lees meer >>

Er is geen goede reden om blockchain-technologie te vertrouwen

Blockchain vereist dat je een deel van het vertrouwen in mensen en instellingen verschuift naar vertrouwen in technologie. “Je moet vertrouwen op de cryptografie, de protocollen, de software, de computers en het netwerk. En je moet ze absoluut vertrouwen want er is geen enkele mogelijkheid om verhaal te halen”, aldus een artikel van Wired.

Lees meer >>

70 procent van Microsofts securitygaten zijn...

Het leeuwendeel van Microsofts veiligheidsbugs heeft te maken met geheugenproblemen, meldt een technicus van het techbedrijf. Al twaalf jaar lang gaat het om zo’n 70 procent van alle gefixte bugs.

Lees meer >>

Groot gat laat malware ontsnappen uit...

Wie gebruikmaakt van containers, moet oppassen en uitkijken naar een patch. Door een beveiligingslek kunnen kwaadwillenden een container besmetten met een malafide programma, dat bovendien in staat is om ‘te ontsnappen’ en het host systeem kan aanvallen.

Lees meer >>

Cybercrisis: zijn we wel voldoende voorbereid?

In het domein van de cybercrisis gaat de aandacht vooral uit naar preventie. Maar hoe slim we ook worden in het voorkomen van een cybercrisis, er zijn altijd mensen die nog slimmer zijn in het veroorzaken ervan. Het is daarom verstandig om meer aandacht te besteden aan crisismanagement.

Lees meer >>

Hackende USB-kabel nu voorzien van Wi-Fi

Een beveiligingsonderzoeker heeft een USB-kabel gemaakt die Wi-Fi heeft ingebouwd heeft en daarme

Lees meer >>

Het NWO-domein SGW publiceert drie calls over digitalisering

Het NWO-domein Sociale en Geesteswetenschappen (SGW) publiceert drie calls over digitalisering. De samenleving is doortrokken van ontwikkelingen die mogelijk zijn geworden door digitale technologie.

Lees meer >>

Aanmelden innovatiemarkt van de Nederland Digitaal Dag

Exposanten die willen deelnemen, melden zich aan door een e-mail te sturen naar conferentie@nederlanddigitaal.nl.

Lees meer >>

Nederland meldt meeste datalekken in EU

Sinds de inwerkingtreding van de AVG op 25 mei 2018 zijn in Europa meer dan 59.000 datalekken bij de toezichthouders gemeld. Nederland voert met 15.400 meldingen de lijst aan. Dat wordt gevolgd door Duitsland (12.600 meldingen) en het Verenigd Koninkrijk (10.600). In België werden in totaal 420 datalekken gemeld.  
 

Lees meer >>

Meer maatregelen om slachtoffers van cybercrime te helpen

Slachtoffers van cybercrime hebben grotendeels dezelfde behoeften als slachtoffers van traditionele offline delicten. Dat blijkt uit het onderzoeksrapport ‘Slachtofferschap van online criminaliteit’ van het Nederlands Studiecentrum Criminaliteitspreventie en Rechtshandhaving (NSCR).

Lees meer >>

Europa moet kloof op het gebied van digitaal en AI aanpakken

De digitale kloof tussen Europa en de andere wereldleiders (de VS en China) wordt verergerd door een nieuwe kloof op het gebied van kunstmatige intelligentie. Dat stelt een discussiestuk van McKinsey.

Lees meer >>

Superherkenners

Sinds maart 2017 zet de Dienst Regionale Recherche van de Eenheid Den Haag mensen met een vorm van autisme in om dagelijks urenlang videobeelden te bekijken. Door hun concentratie en scherpte hebben ze al verschillende voertuigen en verdachten opgespoord.

Lees meer >>

Politie wil regionale cybercrimeteams vergroten

De politie wil de komende jaren 145 extra agenten aannemen om (inter)nationale cybercrime te bestrijden. Het merendeel gaat aan de slag bij de tien regionale eenheden en de overige agenten worden bij de Landelijke Eenheid ingezet. Dat antwoordt de politie op vragen van AG Connect.

Lees meer >>

Burger wantrouwt privacy techbedrijven

Nederlanders zijn bezorgd over hun privacy. Maar liefst 94 procent maakt zich zorgen over de bescherming van zijn persoonsgegevens. Eén op drie burgers maakt zich ‘veel’ of ‘zeer veel zorgen’. Ze zijn vooral bang dat techbedrijven, banken en verzekeraars met hun persoonsgegevens aan de haal gaan.

Lees meer >>

Securityspecialist meest gevraagde ict-rol in 2018

2018 is een recordjaar als het gaat om het aantal ict-vacatures. Er werden in totaal 202.811 vacatures voor ict’ers geplaatst. De vraag naar securityspecialisten was het grootst. Voor deze professionals werden in totaal 3768 banen aangeboden. Dat concludeert ict-detacheerder iSense in de ‘ICT-arbeidsmarktrapportage’ van het afgelopen kwartaal.

Lees meer >>

Israël, New York en Nederland smeden cybersecurity samenwerkingsverband

In een poging om de toenemende wereldwijde uitdagingen van de cybersecurity-industrie het hoofd te bieden kondigt Jerusalem Venture Partners (JVP), een toonaangevende investeerder uit Israël, vandaag aan samen te gaan werken met Nederland en verschillende startups.

Lees meer >>

De boer op met vingerafdrukonderzoek

UT-hoogleraar Raymond Veldhuis krijgt zo’n 50 duizend euro van onderzoeksfinancier NWO om zijn vingerafdrukonderzoek te vermarkten. Daarvoor trekt Veldhuis in dit project op met het Eindhovense mkb-bedrijf GenKey.

Lees meer >>