Nieuws


Publicatie jaar

Vierde editie van de National Cyber Security Summer School (NCS3) van start

19 augustus 2019

De National Cyber Security Summer School (NCS3) introduceert studenten in de wereld van cybersecurity. Zo'n 60 studenten uit het hoger onderwijs starten vandaag tijdens de vierde editie van de NCS3 in Den Haag. De NCS3 is een initiatief van de Nederlandse Cyber Security Raad en wordt georganiseerd door dcypher. Gedurende de week ontvangen studen

Lees meer >>

Wachtwoord gehackt? Driekwart doet niks

16 augustus 2019

Wanneer gebruikers een waarschuwing krijgen dat hun wachtwoord is gelekt, past slechts 26 procent dit wachtwoord vervolgens aan. Dat blijkt uit onderzoek van Google. Het goede nieuws is dat zestig procent van de nieuwe wachtwoorden als ‘niet te raden’ wordt betiteld.

Lees meer >>

Aantal cyberaanvallen stijgt naar recordhoogte

15 augustus 2019

Het aantal cyberaanvallen steeg met bijna vier procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2018. Dit is met name het gevolg van toenemende activiteit op het gebied van malware en exploits.

Lees meer >>

NTT Security gaat samenwerken met Interpol

14 augustus 2019

NTT Security, onderdeel van het van oorsprong Japanse NTT, heeft een intentieverklaring getekend met het European Cybercrime Centre (EC3) van Europol. De verklaring vormt de aanzet voor NTT Security om kennis en inzichten over digitale bedreigingen te delen met branchepartners en wetshandhavingsinstanties.

Lees meer >>

Ernstige lekken in Microsofts Remote Desktop Services

13 augustus 2019

Remote Desktop Services bevat twee kwetsbaarheden die grote gelijkenis vertonen met een softwarefout die bekend staat als BlueKeep.

Lees meer >>

Instagram heeft eigen 'Cambridge Analytica'-schandaal

9 augustus 2019

Advertentiepartner Hyp3r aan de kant gezet vanwege het graaien in data van Instagram-gebruikers. Advertentiebedrijf Hyp3R heeft miljoenen Instagram-stories verzameld inclusief locatiegegevens, persoonlijke data en afbeeldingen om zelf profielen op te bouwen.

Lees meer >>

Bitdefender ontdekt kwetsbaarheid in Intel-cpu’s

9 augustus 2019

Bitdefender heeft een kwetsbaarheid ontdekt die van toepassing is op alle recente cpu’s van Intel die gebruikmaken van ‘speculative-execution’.

Lees meer >>

Scriptkiddie vindt makkelijk kwetsbare vitale systemen'

7 augustus 2019

Onderzoekers van de Universiteit Twente maken zich zorgen over de veiligheid van de vitale infrastructuur. Het is uiterst eenvoudig om industriële systemen aan het internet te vinden. Van de bijna duizend SCADA/ICS-systemen die onderzoekers van de Universiteit Twente vonden, zijn er ongeveer zestig op de een of andere manier kwetsbaar.

Lees meer >>

Twitter is speeltuin voor cybercriminelen

7 augustus 2019

Cybercriminelen mikken hun pijlen op Twitter. Zij misbruiken het sociale media-platform voor tech support-oplichting, het beheren van command and control-servers en steganografie. Dat schrijft beveiliger Trend Micro in een nieuw onderzoek. Gelukkig kunnen beveiligers het sociale netwerk ook op positieve manier inzetten.  

Lees meer >>

Deze drie cyberdreigingen teisteren de zorgsector

6 augustus 2019

Kosten beveiligingsincident gemiddeld 1,2 miljoen euro. Gerichte ransomware-aanvallen, zogenaamde ‘living off the land’-aanvallen en het ontbreken van netwerk-segmentatie zijn de drie voornaamste cyberdreigingen binnen de zorgsector.

Lees meer >>

Aanpassing sluitingsdatum EDIDP programma

5 augustus 2019

Dit jaar staat de eerste call open voor het European Defence Industrial Development Programme. Er is 250 miljoen euro beschikbaar voor het subsidiëren van internationale samenwerkingsprojecten voor het ontwikkelen van nieuwe producten die aansluiten op de behoeften van defensie.

Lees meer >>

Huawei-gsm met eigen os komt dit najaar

5 augustus 2019

De Chinese telecomreus Huawei werkt wel degelijk aan een smartphone waarop zijn eigen besturingssysteem HongMeng draait. Dat schrijft de Chinese krant Global Times.  

Lees meer >>

NCS3 stoomt 80 studenten klaar voor cybersecurity

2 augustus 2019

Tachtig studenten uit verschillende studierichtingen hebben vorig jaar een stoomcursus cybersecurity tijdens NCS3 2018 doorlopen. De National Cyber Security Summer School is een zomerschool die voor de derde keer werd georganiseerd en bijdraagt aan het oplossen van het tekort aan cybersecurity-professionals.

Lees meer >>

Historische transcripties Toegankelijk met AI voor het Nationaal Archief

1 augustus 2019

Onlangs is de SBIR oproep “Historische transcripties Toegankelijk met AI voor het Nationaal Archief’ gepubliceerd. (zie pdf)

Lees meer >>

Overheidsinstellingen moeten oppassen met...

1 augustus 2019

Overheidsinstellingen moeten voorlopig afzien van het gebruik van Office Online en de mobiele Office apps en kiezen voor het laagste mogelijke niveau van gegevensverzameling in Windows 10, namelijk: Security (Beveiliging).

Lees meer >>

Bedrijven, instituten en overheden presenteren Nederlandse AI Coalitie

31 juli 2019

Om te zorgen dat Nederland bijblijft in de race rond Artificiële Intelligentie (AI) wordt in oktober de Nederlandse AI Coalitie opgericht. Deze coalitie moet zorgen voor een gezamenlijke aanpak nu tal van landen hard aan de weg timmeren en een voorsprong nemen bij het aantrekken van talent en de ontwikkeling van nieuwe AI-toepassingen.

Lees meer >>

Siri hoort meer dan je lief is

29 juli 2019

Spraakassistent schakelt veel vaker in dan alleen met de activatiezin 'Hey Siri', bijvoorbeeld op het geluid van een rits.

Lees meer >>

Cyberweerbaarheid subsidieontvangers bekend

26 juli 2019

Eind mei brachten het Digital Trust Centre het nieuws naar buiten dat 18 partijen zich hadden ingeschreven voor de subsidieronde cyberweerbaarheid 2019. Een onafhankelijke beoordelingscommissie heeft zich over de voorstellen gebogen en we zijn enthousiast om

Lees meer >>

Cambridge Analytica alsnog aangeklaagd door VS

25 juli 2019

FTC wil failliet verklaarde Cambridge Analytica aanpakken, inclusief de CEO én de maker van dataplunderende app.

Lees meer >>

Grote hackerscompetitie bij gemeente Den Haag

25 juli 2019

Tachtig studenten uit verschillende studierichtingen hebben vorig jaar een stoomcursus cybersecurity tijdens NCS3 2018 doorlopen. De National Cyber Security Summer School is een zomerschool die voor de derde keer werd georganiseerd en bijdraagt aan het oplossen van het tekort aan cybersecurity-professionals.

Lees meer >>