dcypher.nl

U bent hier

Big Brother Awards

11 december 2017

Heet van de naald en hyperactueel: Een groep schrijvers, muzikanten en acteurs laat zich inspireren door de allerlaatste ontwikkelingen op het gebied van privacywetgeving, de AIVD, patiëntendossiers (en alle andere relevante onderwerpen) en zorgt op die manier dat het nieuws van die ochtend nog diezelfde avond op het podium van de Stadsschouwburg te zien is. Met sketches, liedjes en een satirisch overzicht van alles wat het afgelopen jaar terecht tot ophef leidde of onterecht werd genegeerd. Met o.m. Oscar Kocken en Daan Windhorst. 

De Big Brother Awards ontleent haar naam aan de totalitaire, alziende leider ‘Big Brother’ uit de roman 1984 van George Orwell. De organisatie van de Nederlandse Big Brother Awards is in handen van 
Bits of Freedom, dé Nederlandse beweging die opkomt voor jouw communicatievrijheid en privacy op internet.

Prijzen

Elk jaar nomineert het publiek de personen, bedrijven en overheden waarvan zij vinden dat ze zich het afgelopen jaar hebben onderscheiden door grove inbreuken op de privacy en vrijheid van burgers. 

Bits of Freedom reikt daarnaast, op basis van input van experts, de Expertprijs uit. 

De positieve privacyprijs is vernoemd naar Felipe Rodriguez, een van de oprichters van XS4ALL en De Digitale Stad, een van de steunpilaren van Bits of Freedom en grondlegger van de digitale burgerrechtenbeweging in Nederland. Bits of Freedom hoopt dat zijn voorbeeld anderen inspireert om zich in te zetten voor privacy en internetvrijheid.

Help mee

Elk jaar helpen talloze vrijwilligers de Big Brother Awards tot een succes te maken. Wil jij dit jaar meehelpen? Meld je aan door een mailtje te sturen naar Evelyn. Als vrijwilliger help je bijvoorbeeld met opbouwen, verwelkom je gasten, begeleid je artiesten of fotografeer je het event.

 

 

https://www.bigbrotherawards.nl/