dcypher.nl

U bent hier

Onderzoek

Voordat dcypher van start ging, in april 2016, verenigde haar voorganger, het ICT Innovatie Platform "Veilig Verbonden" onderzoekers uit het bedrijfsleven en de academische wereld, gebruikers en vertegenwoordigers van de overheid in Nederland op het gebied van ICT-veiligheid en privacy. Ook was het IIPVV verantwoordelijk voor de coördinatie en de publicatie van de Nationale Cyber ​​Security Research Agenda's (NCSRA) versies II (2013) en I (2010). Deze agenda's zijn het framework voor cybersecurity onderzoek in Nederland.

 

Internationale samenwerking
Ook is in dit kader samenwerking in cybersecurity onderzoek tussen Nederland Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en het Department of Homeland Security (DHS) en tussen Nederland Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en de National Science Foundation uitgevoerd. Tevens zijn in Europees verband projecten uitgevoerd.
 

 

Nationale calls
Zowel in 2014 als in 2012 hebben de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (geleid door het NWO-gebied Exacte Wetenschappen) en in totaal 6 ministeries (Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties, Defensie, Economische Zaken, Financiën, Infrastructuur & Milieu en Veiligheid & Justitie) gezamenlijk een cyber security ronde gefinancierd. NWO heeft de coördinatie van het Lange termijn onderzoek uitgevoerd en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) via het Small Business Innovation Research instrument (SBIR) het korte termijn onderzoek. In 2017 zal een volgende ronde volgen. 

 

Context
Cybersecurity onderzoek wordt uitgevoerd in context van verschillende nationale agenda´s en roadmaps zoals bijvoorbeeld