Winnaars CSR Challenge NCS3 2017 aangekondigd

21 augustus 2017

Tussen 21 en 25 augustus 2017 volgden vijftig gevorderde studenten, geïnteresseerd in het brede veld van cybersecurity, de tweede National Cyber ​​Security Summer School (NCS3). Tijdens deze week namen twintig docenten van openbare, particuliere en academische instellingen de studenten mee door veel verschillende aspecten van cybersecurity, bekeken vanuit verschillende disciplinaire invalshoeken.

De CSR-uitdaging
Onderdeel van de summerschool is dat deelnemers in groepen strijden om een ​​advies te formuleren voor de Cyber ​​Security Council (CSR) van Nederland. De groepen worden begeleid door experts op het gebied van cybersecurity afkomstig van overheidsorganisaties, bedrijven en universiteiten. De uitdaging is om een ​​beleidsaanbeveling op te stellen en deze op de laatste dag van de NCS3 te presenteren. De vraag van dit jaar was hoe opkomende technologieën bijdragen aan de cybersecurity van de Nederlandse kritische sector. Een professionele onafhankelijke jury is betrokken om de winnaar van de wedstrijd te benoemen. Dick Schoof, Nationaal Coördinator voor Veiligheid en Terrorismebestrijding en co-voorzitter van de CSR, kondigde het winnende advies aan van de CSR Challenge 2017: 'De introductie van Blockchain in de voedings- en landbouwsector'. Het winnende team krijgt de gelegenheid om hun advies te presenteren aan de Cyber ​​Security Council en krijgt stageplaatsen aangeboden bij een van de verschillende organisaties.

Mary Soares, Willemijn Bos, Luc Schellekens, Eleanor Denneman, Max Dijkstra, Tjerk van Goor en Dick Schoof. 
 

Alle NCS3 2017 deelnemers met a.o. Rogier van WanroyJeannine PeekRob BartholeeElly van den HeuvelJan Piet Barthel and Nicolas Castellon
 

fotoos: Sjoerd van der Hucht