Online infodag voor het European Defence Industrial Development Programme 2020

10 juni 2020

Op 15 april 2020 zijn de calls geopend in het European Defence Industrial Development Programme (EDIDP). Tot 1 december 2020 kunnen bedrijven, kennisinstellingen en universiteiten uit de Europese Unie projecten indienen voor het ontwikkelen van nieuwe defensie-technologie. De Europese Commissie wil met dit programma ervaring opdoen voor het Europees Defensie Fonds dat in 2021 van start zal gaan.

Het EDIDP is gericht op het ontwikkelen van nieuwe defensie-technologie en -producten, waardoor de projecten heel dicht op de markt georiënteerd zijn. Een belangrijk doel voor de EC is het versterken van de defensie-industrie binnen de Europese Unie. Dit programma is een ideale kans voor elk bedrijf dat vooruitstrevende technologie in huis heeft.

De regels van deelname en de onderwerpen die aan bod komen, zijn op belangrijke punten anders dan u gewend zult zijn in Europese onderzoeksprogramma’s. Om geïnteresseerde partijen verder te informeren over de mogelijkheden en de wijze van deelname, organiseert de EC op 22 juni een online informatiebijeenkomst. U kunt zich aanmelden tot 15 juni via de website van de Europese Commissie.