Pen.test event: wie is dit jaar de beste hacker bij het PvIB?

05-10-2018

Ook dit jaar gaan wij bij het PvIB op zoek naar de allerbeste hacker binnen de club. WIE IS DIT JAAR DE BESTE HACKER BIJ HET PVIB?
Op 5 oktober 2017 organiseert de activiteiten commissie van het PvIB haar jaarlijkse Capture the Flag (CTF) of Penetratietest event. Dit in samenwerking met een flink aantal sponsoren. Dit keer wordt het gehouden in het nieuwe Van der Valk hotel in Utrecht.
Ook dit jaar gaan wij bij het PvIB op zoek naar de allerbeste hacker binnen de club, met als doel te komen tot een PvIB capture The Flag (CTF) competitie. Wederom keert ook dit jaar het wedstrijdelement terug. Naast dat je je individueel kunt inschrijven, is er eveneens de mogelijkheid je in te schrijven als team van maximaal 5 personen.


Net als voorgaande jaren is het een BYOD event. Ons advies is om je apparatuur van te voren te voorzien van de meest recente patches, antivirus software en je hackerstoolkit. En verwijder al je persoonlijke en bedrijfsinformatie van je laptop.
Werk vanuit een sandbox omgeving en installeer een virtual machine met de allerlaatste kali linux distributie. Dit heeft alle gereedschappen in zich om de CTF te kunnen doen.

Onze CTF scenario creators zijn inmiddels alweer druk bezig om een set aan uitdagende scenario’s in elkaar te zetten. En dit jaar is het gekoppeld aan een thema: Stembuscomputer Verkiezingen/Referendum: Bepaal jij de uitslag?
Ook zijn de tafelcoaches inmiddels opgepept om er volop tegenaan te gaan om jullie als deelnemer te ondersteunen, daar waar nodig.
De avond wordt ingedeeld in diverse niveaus, te weten White belt (beginnersniveau), Orange belt (mediorniveau) en Black belt (seniorniveau).
Aan alles is gedacht, inclusief DJ TNTEES. Bijzijn is meemaken! 

Ons verzoek is om bij uw aanmelding het volgende aan te geven:
•    Je naam
•    Je PvIB nummer
•    Evt. de groepsnaam en wie hier allemaal inzit (en evt je icoontje)
•    Je pen.test ervarings niveau (toeschouwer, beginner, medior of senior dus zeer ervaren pen.tester)

Jij of je team zullen worden ingedeeld aan een tafel, en onder begeleiding van een coach diverse scenario’s met je eigen apparatuur onderzoeken.
Ook voor de niet-pentesters zijn er activiteiten. International Anti Crime Academy zal een mindsetsessie verzorgen, getiteld ‘Human & Open Source Intelligence’.
Meer informatie volgt snel.

Wij hopen op een leerzame avond met een hoog fun gehalte..


Toegang voor studenten is gratis.
Niet leden betalen € 50,- excl. BTW.

https://www.pvib.nl/actueel/evenementen/pen-test-event