Personeel Europese Commissie aan de slag met ECDL

12 mei 2016

Het directoraat-generaal (DG) Onderzoek & Innovatie van de Europese Commissie wordt een ECDL geaccrediteerd testcentrum. Meer dan 200 medewerkers van de Europese Commissie worden opgeleid en gecertificeerd met behulp van ECDL, de internationale standaard in digitale vaardigheden.

De Europsese Commissie stimuleert digitale vaardigheden en wil de productiviteit op de werkplek bij haar medewerkers verbeteren. De samenwerking tussen de ECDL Foundation en het DG Onderzoek & Innovatie helpt personeel om bestaande digitale kennis en - vaardigheden te vergroten en kan daarmee de Europese burgers beter dienen.

ECDL wordt wereldwijd erkend als dé standaard voor digitale vaardigheden; het biedt medewerkers een waardevolle kans om zich professioneel te ontwikkelen en om vaardigheden te verwerven die hen ondersteunen tijdens hun loopbaan. Damien O'Sullivan, Chief Executive van ECDL Foundation, vertelt: "In een tijd waarin werknemers in staat moeten zijn om meer te presteren met minder middelen zijn digitale competenties nog nooit zo belangrijk geweest. Het DG Onderzoek & Innovatie erkent de noodzaak van certificeren gebaseerd op een internationaal erkende norm. De ECDL Foundation verwelkomt met trots de Europese Commissie in ons netwerk van testcentra." 

European Computer Driving Licence (Europees Computer Rijbewijs®) werd in 1997 opgestart met financiering van het ESPRIT-onderzoeksprogramma van de Europese Unie. Inmiddels is ECDL in meer dan 100 landen actief en in 40 talen beschikbaar. ECDL wordt erkend in de kwalificatiesystemen van een groot aantal landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Roemenië en Italië en wordt ingezet door een groot aantal ministeries en agentschappen.

 

Over ECDL
ECDL brengt door bekwaam gebruik van ICT, individuen, organisatie en samenleving verder.

http://www.ecdl.nl/