Quantum Computing

17-09-2019

Op dinsdag 17 september organiseert The Hague Security Delta het HSD Café Quantum Computing van 16.00 - 18.00 uur op de HSD Campus.
Het algemene beeld is dat Quantum Computing en Quantum Technologie nog ver van ons weg staat. Niets is minder waar. In de praktijk worden er al concrete toepassingengebracht. Ontdek de laatste ontwikkelingen van Quantum Technologie en laat u inspireren door deze baanbrekende technologie. 

Quantum Computing gaat in de nabije toekomst een grote impact hebben op het gebied van encryptie, één van de belangrijkste mechanismes tegenwoordig om data te beveiligen. Het vermoeden is nu al dat ook versleutelde data wordt gestolen om in de nabije toekomst met Quantum Technologie deze data leesbaar te maken. We zullen ons daarop moeten voorbereiden.

Tijdens dit HSD Café wordt ingegaan op waar we nu staan met Quantum Technologie, welke kansen en bedreigingen er zijn als het gaat om de relatie met cybersecurity en tevens behandelen wij een casus uit de praktijk. Tot slot kunt uw in een paneldiscussie u vragen kwijt.
  

Programma 
15.30 – 16.00:  Inloop
 
16.00 – 16.20:  Waar staan we nu met Quantum Networking? Professor Stephanie Wehner, erkend expert op het gebied van Quantum Technologie en Roadmap Leader van de Quantum Internet en Networked Computing (QINC) roadmap binnen QuTech.
 
16.20 – 16.40:  Quantum Technologie en Cybersecurity: kansen en bedreigingen. Jaya Baloo, voormalig CISO van KPN en Quantum ambassadeur KPN.
 
16.40 – 17:00: Initiatief Quantum binnen ABN Amro. Dimitri van Esch, ABN Amro. 
 
17:00 – 17:30:  Paneldiscussie en mogelijkheid om met geïnteresseerden door te praten over vervolgstappen.
 
17.30 – 18.00:  Netwerkbijeenkomst
  
Meer info
Voor meer informatie en om u aan te melden, klik hier.