Richard Franken nieuwe Algemeen Directeur HSD

24 mei 2016

Op voordracht van het Dagelijks Bestuur van The Hague Security Delta (HSD) is Richard Franken aangesteld als de nieuwe Algemeen Directeur van HSD. Hij volgt hiermee Ida Haisma op die een andere betrekking heeft gevonden in de directie van Nefarma. Franken start per 1 juli 2016 met het leidinggeven aan de HSD Office, dat het nationale veiligheidscluster faciliteert bij de realisatie van de gezamenlijke ambities. Hij is geen onbekende binnen het vakgebied en is vanaf het eerste uur als een van de 'founding fathers' betrokken geweest bij de opstart van HSD.

Richard Franken is zijn carrière binnen het veiligheidsdomein begonnen bij het Korps Rijkspolitie, bekleedde daar diverse functies en is van daaruit in 1989 overgestapt naar de particuliere beveiligingssector. De laatste jaren is Franken werkzaam geweest in een gecombineerde functie van Commercieel Directeur van Trigion en Algemeen Directeur van Hoffmann Bedrijfsrecherche, dat zich ook ontwikkeld heeft op het gebied van digitale recherche en cyber security. Beide organisaties zijn in Nederland marktleider in de sector. Franken is eveneens actief (geweest) als bestuurslid van de Veiligheidsbranchevereniging en van Coess (internationale branchevereniging), stafdocent risicomanagement en commissaris/adviseur voor diverse organisaties. Met zijn kennis, ervaring en netwerk kan Franken sturing geven aan het boeken van concrete resultaten, onder andere op de HSD programma's en 'waarde' leveren voor de HSD partners uit de overheidssector, kennisinstellingen en bedrijfsleven.

Richard Franken: " Veiligheid is meer dan ooit een topprioriteit in onze samenleving. En om in de veranderende maatschappij tot resultaten te komen vraagt dit een andere dan de traditionele aanpak. Voor effectieve innovaties komt het aan op samenwerking tussen verschillende disciplines. Alle mogelijkheden daartoe doen zich voor binnen HSD. Begonnen in Den Haag en met de ambitie om als nationaal cluster het grootste veiligheidscluster van Europa te zijn. Met een belangrijke missie om de samenleving echt veiliger te maken én economisch groei van de BV Nederland met extra banen te realiseren. Daar draag ik in dit stadium van mijn carrière en het stadium waar de HSD Office in verkeert, namelijk van een wat "ervaren start-up" graag mijn steentje aan bij."

Wim Kuijken, voorzitter van het bestuur van HSD: "Het dagelijks bestuur is heel blij dat we Richard Franken bereid hebben gevonden algemeen directeur te worden. Hij is vanaf de start van HSD betrokken geweest vanuit Trigion. Hij heeft ervaring en kennis in het bedrijfsleven en weet wat het is om concrete resultaten te behalen. Die fase gaat de HSD nu in. Samen met zittend adjunct directeur Joris den Bruinen, die voor HSD met name veel ervaring heeft opgedaan binnen de overheid, zal Richard Franken een sterk duo vormen".

Franken is enorm gemotiveerd om samen met de medewerkers van de HSD Office, het bestuur van de stichting en alle belanghebbenden een succes te maken van het nationale veiligheidscluster HSD en kijkt uit naar de samenwerking.

https://www.thehaguesecuritydelta.com/