'Risico's thuiswerken honderd keer zo...

2 juni 2020

Criminelen maken gretig gebruik van het massale thuiswerken in tijden van corona. Dat stelt het bedrijf Crowdstrike in een wereldwijde analyse van malafide bestanden die tussen februari en april 2020 zijn aangetroffen. Er werden in die periode ongeveer honderd keer zoveel bestanden gerelateerd aan Covid-19 gevonden dan in de maanden ervoor.

Crowdstrike sprak in aanvulling op die resultaten ook met 255 'senior beslissers' van zowel kleine, middelgrote als grote bedrijven uit diverse sectoren. Daaruit blijkt dat de meerderheid (51 procent) van de senior beslissers vaker thuiswerkt dan voor de coronacrisis. en dat negen op de tien beslissers denkt dat de apparaten die ze thuis gebruiken, voldoende beschermd zijn tegen geavanceerde cyberdreigingen.

"Zo'n 63 procent van de respondenten heeft geen extra training gehad over de cyberrisico’s die thuiswerken met zich meebrengt. Ongeveer 42 procent ziet in dat de kans op ernstige cyberrisico’s door thuiswerken toeneemt. Desondanks is negen op de tien beslissers ervan overtuigd dat de apparaten die zij gebruiken, bestand zijn tegen geavanceerde cyberbeveiligingsdreigingen", zo meldt het bedrijf in een persbericht.

Extra training
 

Zo'n 94 procent van de beslissers gaat er vanuit dat hun eigen apparaat bestand is tegen de geavanceerde dreigingen. Ook heeft zo'n tweederde geen extra training gekregen over de risico's voor security die gepaard gaan met thuiswerken.  

meer informatie