SIDN fonds E-banking app voor kids en meer

31 maart 2017

Deze week is het de Week van het Geld. Doel is kinderen al jong met geld om te leren gaan, om zo de basis te leggen voor financiële zelfredzaamheid. Hoe pak je dit aan in een meer en meer cashloze maatschappij? De e-banking app voor kinderen van Otly geeft een antwoord op deze vraag. Lees meer over Otly en andere door SIDN fonds ondersteunde projecten in deze nieuwsbrief.  

    #01  Stem op Otly, de e-banking app voor kinderen

Ook wekelijks op zoek naar cash om je kinderen zakgeld te kunnen geven? Heel herkenbaar. We betalen steeds meer digitaal en hebben nog maar amper muntgeld op zak. Met Otly, een e-banking app voor kinderen (7 tot 12 jaar), kunnen zij zakgeld ontvangen, sparen en online aankopen doen binnen een veilige omgeving, gekoppeld aan de rekening van ouders. Otly won onlangs een World Summit Award en is één van de genomineerden voor de Dutch Fintech Awards (categorie Innovative Banking). Help Otly aan een finaleplaats, stemmen kan nog tot 1 april!

    #02  Blockchain freedom (r)evolution van start! 

Internet of Coins wil de wereld van cryptocurrencies voor iedereen bereikbaar maken door het bouwen van een decentraal uitwisselplatform. Hiermee zijn gebruikers niet langer gebonden aan digitale wisselkantoren, maar wordt uitwisseling van digitale valuta via blockchain door het netwerk zelf uitgevoerd. Vorige week is de crowdfunding gelanceerd, waarbij de teller na 1 week al op meer dan 200,000 dollar staat!  Doe jij ook mee in de Blockchain (r)evolution? 

    #03  Hoe ruikt data? 

Datalekken en identiteitsfraude zijn een groeiend probleem. Net als bij gas wil Smell of Data een geur toevoegen aan datalekken om de bewustwording hiervan te vergroten. Het project is winnaar van de STRP Award for Creative Technology (ACT) en finalist bij de internationale A&O Awards voor parfums. Nieuwsgierig naar het proces achter dit project en de nieuw ontwikkelde geur? De installatie van Smell of Data en de gelijknamige documentaire is t/m 2 april te zien op de STRP Biënnale in Eindhoven.

    #04  Veel steun voor digitale vaardigheden in regeerakkoord 

De oproep vanuit het bedrijfsleven aan lijsttrekkers om werk te maken van digitale vaardigheden kreeg veel steun. Begin maart verzochten zij via een open brief in het FD en de Telegraaf 1 zin op te nemen in het regeerakkoord: ‘Dit kabinet gaat ervoor zorgen dat kinderen en jongeren op structurele wijze digitale vaardigheden (waaronder programmeren) aanleren en biedt leraren de kans zich hierop versneld bij te scholen.’ Nu is de politiek aan zet, laat het ook weten als je deze oproep steunt!

    #05  Uitbreiding HackYourFuture 

Het gaat goed met HackYourFuture, de programmeerschool voor vluchtelingen. Sinds de start in januari 2016 heeft meer dan 60% van de studenten na de opleiding werk gevonden. Mooi om te zien is dat het project nu ook navolging vind in Londen en Kopenhagen en dat HackYourFuture studenten stimuleert met hun kennis anderen te helpen. Het platform amsterdamvoorziet.nl, ontwikkeld door oud-student Sarea, haalde zelfs de media. Amsterdammers met weinig geld kunnen hier zien welke voorzieningen er zijn om hen te helpen.

    #06  Internet Scriptieprijzen & Creativiteit op internet 

Vrijdag 7 april worden de Internet Scriptieprijzen 2016 uitgereikt. Waaronder de SIDN fonds prijs voor de beste maatschappelijke internet scriptie! Naast de uitreiking van de scriptieprijzen gaan sprekers Marc Jellema (oprichter en CEO van Tom Kabinet, website voor koop en verkoop van tweedehands e-books) en Stef van Gompel (universitair docent informatierecht Universiteit van Amsterdam) in op het thema ‘Creativiteit op internet’ Geïnteresseerd? Meld je aan!

https://www.sidnfonds.nl/