SIDN fonds nieuws: awards, pilots & events 

17 november 2017

#01  The Things Conference 
The Things Network organiseert van 1-3 februari 2018 The Things Conference in Amsterdam. Een 3-daagse LoRaWAN conferentie voor developers. Met een dag vol practical skills, een dag met keynotes en een communitydag. Bekijk het complete programma op de website.

#02  White Spots wint Dutch Design Award 
Dutch Design Awards toont en beloont jaarlijks het beste op het gebied van Nederlandse vormgeving. Dit jaar ging de award in de categorie Service & Systems naar White Spots! De White Spots app visualiseert aanwezige netwerken om ons heen en brengt offline plekken in kaart. 

#03  Otly op shortlist positive impact 
Otly timmert flink aan de weg! Ze spraken tijdens de European Banking summit, haalden als ‘bewezen betekenisvol’ de shortlist van bedrijven met de meeste positieve impact in de financiële wereld en lanceerden onlangs samen met Centraal Beheer de zakgeld starterskit.  

#04  Blockchain & transparantie in de voedselketen 
Met het project Blockchain for Food liet Fairfood aan de hand van kokosnoten zien hoe je blockchain technologie kunt inzetten voor een eerlijke, transparante voedselketen. Samen met de Fairchain Foundation en Moyee Coffee starten ze nu een pilot waarbij de koffie van pluk tot supermarkt met blockchain wordt vastgelegd. 

#05  Van innovatief project tot successtory met impact 
Op 30 november verzorgt SIDN fonds samen met de projecten Otly, Totem Open Health en Patientenforum Miner een sessie op SIDN Connect, het relatie event van SIDN. Ook Stichting FutureNL is daar aanwezig met de interactieve workshop ‘Ga mee op Expeditie Micro:bit!’. 

#06  Ben jij voorbereid op de AVG? 
Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Voor ondersteunde projecten organiseerde SIDN fonds in oktober een kennissessie met experts. Zij gingen in op de nieuwe privacywet en wat de consequenties kunnen zijn in de praktijk. 

#07  ISOC Award 2018 open voor nominaties 
De Internet Society Nederland roept op om personen, organisaties of projecten te kandideren voor de ISOC Internet Innovatie Award 2018. De prijs is bedoeld voor vernieuwende en belangwekkende initiatieven op internetgebied van eigen bodem. 

#08 Privacy Awards & Big Brother Awards 
Wie is de grootste privacyschender van 2017 en welke organisaties zien privacy als een kans om zich positief te onderscheiden? Op 11 december worden de Big Brother Awards uitgereikt. Vanaf 21 november kun je stemmen op de genomineerden. De Nederlandse Privacy Awards worden op 30 januari uitgereikt. Hiervoor kun je nog t/m 30 november bedrijven of overheden nomineren. 

Bekijk de Nationale Cybersecurity Edcuatie Agenda