Sidnfonds Call: Sterke initiatieven coronacrisis

7 april 2020

We zijn in een uitzonderlijke situatie beland met het uitbreken van COVID-19. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel initiatieven, ook vanuit de tech hoek, worden gerealiseerd om elkaar te helpen. Vanuit SIDN fonds dragen we graag bij aan sterke internet oplossingen die hulp kunnen bieden in deze crisis. Heb jij een project(idee)? Meld je bij ons en dien een aanvraag in! De call ‘Internet tegen Corona’ staat nu open.

We zijn op zoek naar sterke initiatieven van teams die met inzet van hun expertise en kennis de coronacrisis te lijf willen gaan. Met name op het gebied van:

  • Inzicht & grip op de situatie: Initiatieven die op een verantwoordelijke manier inzicht en grip proberen te krijgen op wat nu gebeurt. Met betrekking tot de pandemie zelf en hoe we hier mee omgaan. Door nu goede data en kennis te verzamelen (op een verantwoorde manier), kunnen we daar beter op inspelen. Denk aan citizen science of andere vormen van slim georganiseerde, hoogwaardige en verantwoordelijke (realtime) vormen van dataverzameling en data delen. In combinatie met de inzet van AI kunnen we een bijdrage leveren aan om de missie van kennisinstituten en overheden om de uitbraak te vertragen en goed inzicht te krijgen in de pandemie. Zowel op medisch gebied, als daarbuiten.

  • Betrouwbare en veilige digitale oplossingen: Oplossingen die zorgvuldig omgaan met data en waarop we echt kunnen vertrouwen qua privacy en veiligheid nu we op grote schaal gebruik maken van internet om thuis te werken, leren en te leven. 

Gezien de urgentie van deze crisis hebben we voor deze call onze procedure aangepast. Er is geen deadline waarop alle aanvragen binnen moeten zijn. In plaats daarvan worden aanvragen wekelijks bekeken, zodat we sneller kunnen schakelen. De call staat in principe open tot 30 juni. 

Meer weten? Bekijk alle informatie over deze call.