Tilburg University komt met ai-opleiding

28 augustus 2019

In navolging van de UvA focust nu ook Tilburg University op kunstmatige intelligentie. In september biedt de universiteit de bacheloropleiding Cognitive Science and Artificial Intelligence aan. Ter gelegenheid organiseert Tilburg University in de loop van dit academisch jaar lezingen en hackathons met als thema ‘Ai for Society’.
In de nieuwe driejarige, Engelstalige opleiding ligt de focus op kunstmatige intelligentie, menselijke cognitie en technologische innovatie. Studenten bestuderen de werking van intelligente systemen zoals zelflerende robots en software die de functies van de mens kan ondersteunen.

De bacheloropleiding onderscheidt zich volgens de universiteit van andere opleidingen binnen de kunstmatige intelligentie door een sterke koppeling met menselijke cognitie. Daarnaast is er aandacht voor de ethische en morele aspecten van kunstmatige intelligentie. De opleiding beschikt bovendien over een Virtual en Augmented Reality Lab en een Robot Lab. Studenten ontwikkelen vaardigheden als programmeren, computationeel modelleren en deep learning, en voeren projecten uit in samenwerking met wetenschappers en externe partijen.

KION-netwerk
Lees ook
2019 is het jaar van kunstmatige intelligentie
Studenten die na het behalen van hun bachelorgraad (bachelor of science) verder willen studeren, kunnen instromen in aansluitende masteropleidingen. De opleiding maakt onderdeel uit van het KION-netwerk (Kunstmatige Intelligentie-opleidingen in Nederland) op grond waarvan instroom in masteropleidingen op het gebied van kunstmatige intelligentie tot de mogelijkheden behoort.

De Tilburg School of Humanities and Digital Sciences doorloopt overigens het accreditatieproces om te komen tot een zelfstandige tweejarige masteropleiding Cognitive Science and Artificial Intelligence.

https://www.computable.nl/artikel/nieuws/digital-innovation/6786526/250449/tilburg-university-komt-met-ai-opleiding.html