Welke eisen stelt de wet aan iot-security?

17 oktober 2019

Welke minimale wettelijke eisen gelden voor de beveiliging van iot-apparatuur? Die vraag staat centraal in een consultatieronde voor telecom- en ict-experts en publiek. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK), het Agentschap Telecom en norm-instituut NEN organiseren 6 november een consultatieronde.  
 

‘Er is veel te doen rondom de digitale veiligheid van internet of things-producten’, schrijft NEN dat in samenwerking met de telecomtoezichthouder en het ministerie van EZK de bijeenkomst organiseert.

Volgens de normerings-organisatie is Nederland nauw betrokken bij het opstellen van een Europese richtlijn voor minimale digitale veiligheidseisen aan de beveiliging van iot-apparaten, de zogenoemde Radio Equipment Directive (RED). ‘De Europese Commissie is recent gestart met consultatie naar dit onderwerp. Deze consultatie, de laatste ontwikkelingen rondom RED en de Cyber Security Act (CSA) komen tijdens deze bijeenkomst aan bod, schrijft NEN. 

Privacy

De Europese Commissie is voor de veiligheidseisen van de RED een openbare consultatie gestart, waaraan publiek en belanghebbenden kunnen bijdragen. De Europese Commissie stelt vragen over veiligheidseisen voor iot-producten, de bescherming van persoonlijke gegevens en privacy, en de bescherming tegen fraude in die apparatuur.

Aanmelden kan via NEN Evenementen. Geïnteresseerden kunnen ook online via de Europese Commissie input geven.

Meer informatie