Werven en behouden van cloudsecuritytalent

27 februari 2020

Het is algemeen bekend dat er een wereldwijd tekort is aan beveiligingsvaardigheden. Volgens de non-profitorganisatie (ISC)², een wereldwijd opererend certificerings-instituut voor cybersecurity, gaat het om bijna drie miljoen beveiligingsprofessionals, en de verwachting is dat dit tekort in de komende jaren zal toenemen.  

Naarmate de strijd om talent toeneemt, is het belangrijker dan ooit dat organisaties hun aanpak voor het werven en behouden van top-technologisch talent heroverwegen, en op zoek gaan naar nieuwe manieren om hun organisaties te beveiligen, waarin overstappen op de cloud een groeiende trend is. De sleutel tot het behoud van talent is kiezen voor gedurfde strategieën die gericht zijn op het investeren in de juiste technologie, het koesteren van talent, zowel binnen als buiten de organisatie, en niet verwachten dat de juiste mensen zomaar aan je deur komen kloppen. We onderzoeken vier manieren om securitytalent te vinden en te behouden.
 
Open de deur

Voor buitenstaanders kan de technologische industrie voelen als een exclusieve en ontoegankelijke club. Als we meer mensen aanmoedigen om een carrière in beveiliging en cloud computing te overwegen, en het talent in de pijplijn te voeden, moeten bedrijven proactief op pad gaan om potentiële werknemers met verschillende achtergronden op te leiden. Dit zou het actief aantrekken van alle rassen, religies, nationaliteiten, leeftijden en seksuele geaardheden moeten omvatten. Het bijwonen van conferenties, workshops en hackathons door bedrijfsstrategen en specialisten op het gebied van cloudbeveiliging, voor school- en universiteitsstudenten, is de sleutel tot het overbruggen van de kloof tussen bedrijven en toekomstige kandidaten.

Evenementen, zoals Infosecurity en Data & Cloud Expo, zijn briljant om een nieuwe generatie enthousiastelingen aan te trekken, maar vooral evenementen die bedoeld zijn om de diversiteit te vergroten, zoals de Europese Women in Tech conferentie, zijn bijzonder waardevol. Bedrijven moeten echter niet vergeten dat ze alleen mensen zullen hebben om te inspireren op deze evenementen als ze de toegankelijkheid vergroten door de toegangskosten te verlagen - want een aantal van dit soort evenementen is momenteel onbetaalbaar.

Het goede voorbeeld geven

Bedrijfsvertegenwoordigers fungeren op evenementen als rolmodel, hun individuele passie kan een sterke inspiratiebron en aantrekkingskracht voor kandidaten zijn. Daarom is het van cruciaal belang dat beveiligings- en cloudteams een stem hebben op de traditionele media en sociale platforms, van kranten tot bedrijfsblogs, waar ze inzicht in hun carrière en expertise kunnen delen en nieuw talent kunnen aanmoedigen om zich specifiek voor de sector en hun bedrijf in te zetten.

Op een vergelijkbare manier helpen mentorprogramma's bedrijven om talent aan te trekken en behouden. Voor wie in de industrie begint, van bedrijf verandert of overgaat in een nieuwe rol, biedt het hebben van een mentor ondersteuning, het comfort van vertegenwoordiging en de mogelijkheid om hun prestaties te tonen. Voor het succes van mentorprogramma's moeten bedrijven echter een gender- en diversiteitslens toepassen. Bijna de helft van de vrouwen vindt dat een gebrek aan vrouwelijke mentoren een van de grootste barrières is waarmee ze op de werkplek worden geconfronteerd, aldus Isaca. Om deze vrouwen aan te moedigen om hun carrière in security en cloud te behouden, moeten we hen voorzien van de juiste rolmodellen en kampioenen.
 
Investeren in werknemers

Naast het gebruik van mentorprogramma's om hun werknemers te laten groeien, moeten bedrijven rigoureuze trainingsprogramma's implementeren om het talent dat ze al hebben te koesteren en ontwikkelen. Dit levert zowel de werkgever als de werknemer tal van voordelen op. Ten eerste wordt de werknemer op praktisch niveau in staat gesteld om comfortabel en bekwaam te worden met nieuwe technologie, zoals cloud, die is geïntroduceerd om de cyberdefensie van hun bedrijf te verbeteren. Deze training zal de veiligheid van de bedrijven verbeteren, terwijl het personeel in staat wordt gesteld onnodig zware taken over te dragen, zodat zij zich kunnen richten op de interessantere aspecten van cybersecurity. Dit activeert het personeel en geeft hen de mogelijkheid om te groeien, waardoor er een toename is van het behouden van werknemers. Intussen vermijdt het bedrijf kosten en de kans dat ze geen personeel van buitenaf kunnen vinden.

meer informatie