Winnaars SBIR Cyber Security III fase 2 bekend

12 januari 2018

Nederland zet samen met haar internationale partners in op een veilig en open cyberdomein. De overheid daagt ondernemers uit om bij te dragen aan het vergroten van cyber security. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) voerde onlangs de 3e tender SBIR Cybersecurity uit. Deze SBIR-tender stond in het teken van de weerbaarheid van onze samenleving en bood kansen voor het ontwikkelen van expertise. Voorstellen moeten onder andere inspelen op de onderzoeksthema’s van de Nationale Cyber Security Research Agenda (NCSRA-II). 

*De samenvattingen zijn (spoedig) te vinden op http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/sbir/veilige-samenleving/3e-tender-sbir-cyber-security

Financiering

De financiering komt voor 90% uit het Fonds voor interne veiligheid van de Europese Unie (ISF) en voor 10% uit eigen bijdrage van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk onderzoek (NWO) is financier en uitvoerder van een langetermijnonderzoeksprogramma dat hierop aansluit en dezelfde onderzoeksthema’s als uitgangspunt heeft.